Oversluiten of extra lenen voor verduurzamen?

Het kan interessant zijn om je hypotheek om te zetten in een andere hypotheekvorm of naar een andere geldverstrekker over te sluiten. Bijvoorbeeld als je persoonlijke situatie is gewijzigd, of als een andere hypotheekvorm met betere voorwaarden en/of een lagere rente beter bij je past. Ook het aflopen van je rentevast periode is vaak een goed moment om te kijken of oversluiten interessant is. Met name in deze dure tijden met enorme gasprijzen is het verduurzamen van je woning actueel. Ook hiermee kunnen we je helpen. Wij kunnen je met het financieren van je verduurzamingsplannen ongeacht of je huidige hypotheek bij ons is geregeld. Wij helpen je graag verder.

Lagere maandlasten

Wanneer de huidige rente lager is dan die van je huidige hypotheek dan kan oversluiten een goede manier zijn om je maandlasten te verlagen. Ook als je huidige rente gelijk of hoger is dan de rente op dit moment, kan het interessant zijn om juist nu de rente opnieuw vast te zetten. De rente kan immers nog verder gaan stijgen. Soms moet je dan een boete betalen, maar er zijn ook alternatieven zoals rentebemiddeling. Onze adviseurs kunnen berekenen wat voor jou het gunstigst is.

Belangrijk bij oversluiten

Oversluiten brengt kosten met zich mee. Het is verstandig deze te vergelijken met de voordelen. Je moet hierbij denken aan eventuele boeterente, taxatiekosten, notariskosten en dergelijke. Kijk ook goed naar de voorwaarden van je huidige hypotheek.
Of het zinvol is om je hypotheek over te sluiten als de rente nog vast staat, hangt af van je persoonlijke situatie. Wil je weten wat in jouw situatie de best passende oplossing is? Maak dan een afspraak met de adviseur van De Hypotheekfabriek, die je graag over de mogelijkheden adviseert.

Vrijblijvend een afspraak maken?

Wil je onafhankelijke en betaalbare hypotheekbemiddeling? Klik dan op ‘Maak een afspraak‘ om je gegevens achter te laten en een medewerker van De Hypotheekfabriek neemt zo snel mogelijk contact met je op voor het maken van een afspraak of om je vrijblijvend te informeren.

© 2024 - De Hypotheekfabriek - Realisatie & hosting: Esselink.nu