Hypotheek oversluiten?

Het kan interessant zijn om uw hypotheek om te zetten in een andere hypotheekvorm of naar een andere geldverstrekker over te sluiten. Bijvoorbeeld als uw persoonlijke situatie gewijzigd is, of als een andere hypotheek beter bij u past met betere voorwaarden en/of een lagere rente. Ook het aflopen van uw rentevast periode is vaak een goed moment om te kijken of oversluiten interessant is.

Lagere maandlasten

Wanneer de huidige rente lager is dan die van uw huidige hypotheek dan kan oversluiten een goede manier zijn om uw maandlasten te verlagen. Ook als uw huidige rente gelijk of hoger is dan de rente op dit moment, kan het interessant zijn om juist nu de rente vast te zetten. De rente kan immers nog verder gaan stijgen. Soms moet u dan een boete betalen, maar er zijn ook alternatieven zoals rentebemiddeling.

Belangrijk bij oversluiten

Oversluiten brengt kosten met zich mee. Het is verstandig deze te vergelijken met de voordelen. U kunt hierbij denken aan boeterente, taxatiekosten, notariskosten en dergelijke. Kijk ook goed naar de voorwaarden in uw huidige hypotheek of laat dit onderzoeken door uw adviseur van De Hypotheekfabriek.
Of het zinvol is om uw hypotheek over te sluiten als de rente nog vast staat, hangt af van uw persoonlijke situatie. Wilt u weten wat in uw situatie de best passende oplossing is? Maak dan een afspraak met de adviseur van De Hypotheekfabriek, die u graag over de mogelijkheden adviseert.

Vrijblijvend een afspraak maken?

Wilt u onafhankelijke en betaalbare hypotheekbemiddeling? Klik dan op ‘Maak een afspraak‘ om uw gegevens achter te laten en een medewerker van De Hypotheekfabriek neemt zo snel mogelijk contact met u op voor het maken van een afspraak of om u vrijblijvend te informeren.

© 2022 - De Hypotheekfabriek - Realisatie & hosting: Esselink.nu