Ons concept

De Hypotheekfabriek helpt bij het regelen van uw hypotheek op basis van het laagste tarief van Nederland. Ons concept is simpel. De Hypotheekfabriek onderscheidt zich door vooraf duidelijk met u te bespreken wat u van ons kunt verwachten en wat u voor onze bemiddeling betaalt. U betaalt slechts 999 euro voor de complete hypotheekbemiddeling.

Ja, u leest het goed! Compleet, dus inclusief een persoonlijk hypotheekgesprek, advies en bemiddeling van A tot Z. Het afsluiten van uw overlijdensrisicoverzekering zit bij de prijs in. Vrije taxatie-en notariskeuze zijn natuurlijk vanzelfsprekend. Ten slotte ontvangt u ook een Financieel Advies Rapport en kunt u rekenen op nazorg! U betaalt uitsluitend aan ons en niets aan de bank  of verzekeraar. 

Hoe kan dit?

Wij besparen o.a. op een uitgebreid netwerk van kantoren en hoge overhead kosten waardoor wij onze kosten extreem laag weten te houden. Door deze efficiënte benadering en onze doelgerichte werkwijze is De Hypotheekfabriek in staat om deze dienst voor slechts 999 euro aan te bieden.

Het ontstaan van het concept

Het concept van De Hypotheekfabriek is ontstaan naar aanleiding van de veranderende marktomstandigheden en de toenemende onvrede van consumenten over de ondoorzichtigheid van de financiële sector.

Het zal u tijdens de zoektocht naar een hypotheek waarschijnlijk al zijn opgevallen dat er groot prijsverschil is tussen banken, verzekeraars en aanbieders van financiële diensten.

We hebben het in eerste instantie over de verschillende rentetarieven die banken en geldverstekkers hanteren maar dit is nog enigszins transparant te noemen aangezien er immers diverse mogelijkheden zijn om de verschillende renteaanbiedingen met elkaar te vergelijken.

Sinds de invoering van het provisieverbod is er echter het een en ander veranderd met betrekking tot de kosten die u voor het afsluiten van een hypotheek moet betalen. Deze kosten worden door de bank of tussenpersoon aan u als afnemer van een product of dienst, gefactureerd en variëren aanzienlijk.

Er zou een transparant en helder beeld moeten zijn over de beloning die een adviseur/bemiddelaar in rekening brengt voor de dienstverlening. Helaas laat de praktijk een heel ander beeld zien. De verschillen in de kosten voor dienstverlening lopen sterk uiteen en zijn verre van transparant.

Waar zit het verschil?

Elke aanbieder van hypotheekproducten levert in feite hetzelfde product. Er kan natuurlijk verschil zitten in de totstandkoming van een hypotheek doordat de ene consument nou eenmaal niet de andere is, maar in beginsel is een hypotheek een product en geen dienst. Er is dus geen enkel verschil of u een hypotheek afneemt van een bank of van een tussenpersoon zoals De Hypotheekfabriek.

Wat verklaard dan de grote prijsverschillen?

Van oudsher bestaat het beeld dat het regelen van een hypotheek een ingewikkeld en tijdrovend traject is en dat is ten dele nog steeds zo. Door gebruik te maken van geautomatiseerde systemen en verkorte arbeidsprocessen is de gemiddelde doorlooptijd voor het tot stand komen van een hypotheek aanzienlijk te verkorten waardoor de kostenstructuur in het voordeel van de consument kan worden aangepast. Dit leidt tot aanzienlijke prijsverschillen.

Het is dus van belang dat een aspirant huizenkoper zich goed verdiept in de verschillende tarieven en de ervaring leert dat reclame voor de goedkoopste hypotheek vaak niet overeenkomt met de uiteindelijke kosten. Dit is eenvoudig te controleren door het bekijken van het wettelijke verplichte dienstverleningsdocument dat elke aanbieder van financiële diensten en producten dient te overhandigen. “Vanaf” tarieven zijn meer regel dan uitzondering en leiden vaak tot prijsopdrijvingen en onaangename verrassingen

Het kan dus maar zo zijn dat de goedkoopste dienstverlener uiteindelijk niet de goedkoopste blijkt te zijn. Kijk bijvoorbeeld ook naar bijkomende kosten voor het afsluiten van een (verplichte) verzekering en het allerbelangrijkste is het aanbod van banken en verzekeraars waaruit u kunt kiezen. Een assortiment dat bestaat uit een combinatie van prijsvechters en (A merk) geldverstrekkers zegt vaak dat deze bemiddelaar zorgvuldig is uitgekozen als zakenpartner, want (A merk) geldverstrekkers houden graag hun goede naam en reputatie.

Momenteel is er veel aandacht voor het execution-only traject waarbij u zelf aan de slag gaat om uw hypotheek te regelen. De execution only bedrijven leveren uitsluitend een hypotheekvoorstel en dienen als administratiekantoor om uw hypotheekaanvraag te verwerken. De kosten kunnen weliswaar laag zijn maar de praktijk wijst uit dat veel consumenten de eindstreep van het hypotheektraject niet halen en uit frustratie een erkend financieel adviseur in moeten inschakelen omdat de overdracht van de aangekochte woning door allerlei factoren, gevaar dreigt te lopen. Zonde van de tijd en zonde van de extra kosten.

De Hypotheekfabriek werkt anders! Wij adviseren en helpen u bij het afsluiten van uw hypotheek op basis van het laagste tarief van Nederland. Ons concept is simpel. De Hypotheekfabriek onderscheidt zich door duidelijk vooraf te communiceren wat u van ons kunt verwachten en wat u voor onze bemiddeling betaalt. U betaalt slechts 999 euro voor uw complete hypotheekbemiddeling, dus inclusief het afsluiten van een overlijdensrisicoverzekering.

 

Vrijblijvend een afspraak maken?

Maak een afspraak‘  vermeld uw gegevens en een medewerker van De Hypotheekfabriek neemt zo snel mogelijk contact met u op voor het maken van een afspraak of om u vrijblijvend te informeren over uw mogelijkheden.

© 2018 - De Hypotheekfabriek - Realisatie & hosting: Esselink.nu