Ons concept

De Hypotheekfabriek helpt bij het regelen van je hypotheek op basis van het laagste tarief van Nederland. Ons concept is simpel. De Hypotheekfabriek onderscheidt zich door vooraf duidelijk met je te bespreken wat je van ons kunt verwachten en wat je voor onze diensten betaalt. Je betaalt slechts € 999,- voor de complete hypotheekbemiddeling.

€ 999,-  Ja, je leest het goed! Compleet, dus inclusief hypotheekadvies, bemiddeling en persoonlijke begeleiding van A tot Z. Vrije taxatie-en notariskeuze zijn natuurlijk vanzelfsprekend. 

Hoe kan dit?

Wij zijn volledig onafhankelijk en zelfvoorzienend. We hebben dus geen hoge kosten zoals adviseurs dat hebben die aangesloten zijn bij franchiseorganisaties of bij de bekende (veel duurdere) adviesketens. Daarnaast beschikken we over een groot aantal directe samenwerkingen met banken en verzekeraars en kunnen daardoor de kosten laag houden. Sterker nog! De advies en bemiddelingskosten bij De Hypotheekfabriek zijn zelfs veel goedkoper dan bij de bank zelf. Door een efficiënte benadering en onze doelgerichte werkwijze is De Hypotheekfabriek in staat om dezelfde hypotheek te leveren voor een lagere prijs.

Het ontstaan van het concept

Het concept van De Hypotheekfabriek is ontstaan na aanleiding van sterk veranderende marktomstandigheden en de ondoorzichtigheid van de financiële sector. Het zal je tijdens de zoektocht naar een hypotheek waarschijnlijk al zijn opgevallen dat er groot prijsverschil is in de advies- en bemiddelingskosten tussen banken, verzekeraars en aanbieders van financiële diensten.

We hebben het hierbij niet over verschillen in rentetarieven die banken en geldverstrekkers hanteren want die zijn voor iedereen hetzelfde en dus volledig transparant.

Er zou een transparant beeld moeten zijn over de beloning die een adviseur/bemiddelaar in rekening brengt voor de dienstverlening en de verhouding tussen het tarief en de werkzaamheden. Helaas laat de praktijk een heel ander beeld zien. De verschillen in de kosten voor dienstverlening lopen sterk uiteen en zijn verre van transparant.

Waar zit het verschil?

Elke aanbieder van hypotheekproducten levert in feite hetzelfde product en hetzelfde rentepercentage. Vaak zit er wel verschil in de hoeveelheid aanbieders waar een tussenpersoon mee samenwerkt. Des te meer aanbieders des te groter de keuze. Bij banken is dat niet aan de orde want een bank zal uitsluitend eigen producten aanbieden en niet de producten van de concurrent aanbevelen. De Hypotheekfabriek vergelijkt alle aanbieders en werkt samen met vrijwel alle aanbieders. Er kan natuurlijk verschil zitten in de totstandkoming van een hypotheek doordat de ene consument nou eenmaal niet de andere is, maar in beginsel is een hypotheek een product en geen dienst. Er is dus geen enkel verschil in het product en in het rentepercentage als je een hypotheek rechtstreeks afsluit bij een bank of bij een willekeurige tussenpersoon zoals De Hypotheekfabriek. Het advies-en bemiddelingstarief is dus bepalend voor wat je betaalt en niet het product. Wij leveren dus dezelfde hypotheek voor een lagere prijs!

Wat verklaart dan de grote prijsverschillen?

Het is mede van belang dat jij je goed verdiept in de verschillende tarieven en de ervaring leert dat reclame voor de goedkoopste hypotheekaanbieder vaak niet overeenkomt met de uiteindelijke kosten. Dit is eenvoudig te controleren door het bekijken van het wettelijke verplichte dienstverleningsdocument dat elke aanbieder van financiële diensten en producten verplicht dient te overhandigen.

Het kan dus zo zijn dat de goedkoopste aanbieder uiteindelijk niet de goedkoopste blijkt te zijn. Kijk bijvoorbeeld ook naar bijkomende kosten voor het afsluiten van verzekeringen en het allerbelangrijkste is de hoeveelheid banken en verzekeraars waaruit je kunt kiezen. Een assortiment dat bestaat uit een combinatie van prijsvechters en (A merk) geldverstrekkers zegt vaak dat deze bemiddelaar zorgvuldig is uitgekozen als zakenpartner, want (A merk) geldverstrekkers houden graag hun goede naam en reputatie.

De Hypotheekfabriek maakt gebruik van geautomatiseerde systemen en verkorte verwerkingsprocessen en daardoor is de gemiddelde doorlooptijd voor het tot stand komen van een hypotheek vaak aanzienlijk korter waardoor de kostenstructuur in het voordeel van de consument kan worden aangepast. De Hypotheekfabriek is van mening dat een grondige inventarisatie van de wensen en risico’s leiden tot een goed persoonlijk advies. Het advies is de basis voor een hypotheek die bij de strikt persoonlijke situatie van jou past. De Hypotheekfabriek is door innovatie al jaren voorloper op het gebied van automatisering en snelle verwerking van je hypotheektraject. Dit vinden wij vanzelfsprekend. Onze kracht ligt bij objectief, onafhankelijk en transparant adviseren en dit voor het laagste advies-en bemiddelingstarief van Nederland. Sinds de Corona crisis is het online advies enorm toegenomen en geeft het op afstand adviseren het gevoel dat we bij je in de huiskamer zitten.

Reclame en marketing voor excution-only hypotheken wekken de suggestie dat een hypotheek eenvoudig zelf te regelen is. Helaas is het regelen van een hypotheek veel minder eenvoudig als dat men in de reclame voorspiegelt. Bij de execution-only hypotheek moet je zelf aan de slag om je hypotheek te regelen. De execution only bedrijven leveren uitsluitend een hypotheekaanbieding o.b.v. de kennis en kunde van jou als klant en dienen slechts als administratiekantoor om de hypotheekaanvraag te verwerken. De kosten kunnen weliswaar lager lijken maar de praktijk wijst uit dat veel consumenten de eindstreep van het hypotheektraject niet halen en uit frustratie toch een Erkend Financieel Adviseur moeten inschakelen omdat de overdracht van de aangekochte woning door allerlei factoren, gevaar dreigt te lopen. Zonde van de tijd en zonde van de extra kosten.

De Hypotheekfabriek werkt anders! Wij adviseren en helpen je bij het afsluiten van je hypotheek op basis van het laagste tarief van Nederland. Onze belangrijkste taak is om je te adviseren want automatisering en razendsnelle verwerkingstijden zijn voor ons vanzelfsprekend. Ons concept is simpel. De Hypotheekfabriek onderscheidt zich door duidelijk vooraf te communiceren wat je van ons kunt verwachten en wat je voor onze bemiddeling betaalt. Je betaalt slechts € 999,- voor de complete hypotheekbemiddeling.

Vrijblijvend een afspraak maken?

Maak een afspraak‘  vermeld je gegevens en een financieel adviseur neemt zo snel mogelijk contact met je op voor het maken van een afspraak of om je vrijblijvend te informeren over je mogelijkheden.

© 2024 - De Hypotheekfabriek - Realisatie & hosting: Esselink.nu