Ons concept

De Hypotheekfabriek helpt bij het regelen van uw hypotheek op basis van het laagste tarief van Nederland. Ons concept is simpel. De Hypotheekfabriek onderscheidt zich door vooraf duidelijk met u te bespreken wat u van ons kunt verwachten en wat u voor onze bemiddeling betaalt. U betaalt slechts 999 euro voor de complete hypotheekbemiddeling.

Ja, u leest het goed! Compleet, dus inclusief een persoonlijk hypotheekgesprek, advies en bemiddeling van A tot Z. Vrije taxatie-en notariskeuze zijn natuurlijk vanzelfsprekend. Ten slotte ontvangt u ook een Financieel Advies Rapport en kunt u rekenen op nazorg! U betaalt uitsluitend aan ons en niets aan de bank  of verzekeraar. 

Hoe kan dit?

Wij zijn volledig onafhankelijk en zelfvoorzienend. We hebben dus geen hoge kosten zoals adviseurs dat hebben die aangesloten zijn bij franchise organisaties of bij de bekende (dure) adviesketens . Wij besparen o.a. op een uitgebreid netwerk van kantoren en hoge overhead kosten waardoor wij onze kosten extreem laag weten te houden. Door deze efficiënte benadering en onze doelgerichte werkwijze is De Hypotheekfabriek in staat om deze dienst voor slechts 999 euro aan te bieden terwijl anderen een veelvoud vragen.

Het ontstaan van het concept

Het concept van De Hypotheekfabriek is ontstaan na aanleiding van de veranderende marktomstandigheden en de toenemende onvrede van consumenten over de ondoorzichtigheid van de financiële sector. Het zal u tijdens de zoektocht naar een hypotheek waarschijnlijk al zijn opgevallen dat er groot prijsverschil is in de advies- en bemiddelingskosten tussen banken, verzekeraars en aanbieders van financiële diensten.

We hebben het hierbij niet over verschillen in rentetarieven die banken en geldverstrekkers hanteren want die zijn voor iedereen hetzelfde en dus volledig transparant.

Sinds de invoering van het provisieverbod is er echter het een en ander veranderd met betrekking tot de kosten die u voor het afsluiten van een hypotheek moet betalen. Deze kosten worden door de bank of tussenpersoon aan u als afnemer van een product of dienst, gefactureerd en variëren enorm.

Er zou een transparant beeld moeten zijn over de beloning die een adviseur/bemiddelaar in rekening brengt voor de dienstverlening en de verhouding tussen het tarief en de werkzaamheden. Helaas laat de praktijk een heel ander beeld zien. De verschillen in de kosten voor dienstverlening lopen sterk uiteen en zijn verre van transparant.

Waar zit het verschil?

Elke (onafhankelijke) aanbieder van hypotheekproducten levert in feite hetzelfde product en rentepercentage. Er kan natuurlijk verschil zitten in de totstandkoming van een hypotheek doordat de ene consument nou eenmaal niet de andere is, maar in beginsel is een hypotheek een product en geen dienst. Er is dus geen enkel verschil in product of het rentepercentage indien u een hypotheek rechtstreeks afsluit bij een bank of van een willekeurige tussenpersoon zoals De Hypotheekfabriek. Het advies-en bemiddelingstarief is dus bepalend voor wat wat u betaalt en niet het product. Dezelfde hypotheek voor de laagste prijs!

Wat verklaart dan de grote prijsverschillen?

De laatste tijd wordt door reclame en marketingtrucs de suggestie gewekt dat een hypotheek eenvoudig zelf te regelen is d.m.v. execution-only. Door gebruik te maken van geautomatiseerde systemen en verkorte verwerkingsprocessen is de gemiddelde doorlooptijd voor het tot stand komen van een hypotheek aanzienlijk te verkorten waardoor de kostenstructuur in het voordeel van de consument kan worden aangepast.  Helaas is het regelen van een hypotheek veel minder eenvoudig als dat men in de reclame wilt doen laten geloven. De Hypotheekfabriek is van mening dat een gedegen inventarisatie en persoonlijk advies, de basis is voor een hypotheek die bij de strikt persoonlijke situatie van de consument past. De Hypotheekfabriek is al jaren voorloper op het gebied van automatisering en snelle verwerking van uw hypotheekaanvraag. Dit vinden wij vanzelfsprekend. Onze kracht ligt bij objectief, onafhankelijk en transparant adviseren en dit voor het laagste advies-en bemiddelingstarief van Nederland. Wij vergelijken alle aanbieders.

Het is mede van belang dat een aspirant huizenkoper zich goed verdiept in de verschillende tarieven en de ervaring leert dat reclame voor de goedkoopste hypotheekaanbieder vaak niet overeenkomt met de uiteindelijke kosten. Dit is eenvoudig te controleren door het bekijken van het wettelijke verplichte dienstverleningsdocument dat elke aanbieder van financiële diensten en producten dient te overhandigen.

Het kan dus maar zo zijn dat de goedkoopste dienstverlener uiteindelijk niet de goedkoopste blijkt te zijn. Kijk bijvoorbeeld ook naar bijkomende kosten voor het afsluiten van een verzekeringen en het allerbelangrijkste is het aanbod van banken en verzekeraars waaruit u kunt kiezen. Een assortiment dat bestaat uit een combinatie van prijsvechters en (A merk) geldverstrekkers zegt vaak dat deze bemiddelaar zorgvuldig is uitgekozen als zakenpartner, want (A merk) geldverstrekkers houden graag hun goede naam en reputatie.

Bij de execution-only hypotheek moet u zelf aan de slag gaat om uw hypotheek te regelen. De execution only bedrijven leveren uitsluitend een hypotheekaanbieding o.b.v. de kennis en kunde van de klant en dienen slechts als administratiekantoor om uw hypotheekaanvraag te verwerken. De kosten kunnen weliswaar laag lijken maar de praktijk wijst uit dat veel consumenten de eindstreep van het hypotheektraject niet halen en uit frustratie toch een Erkend Financieel Adviseur moeten inschakelen omdat de overdracht van de aangekochte woning door allerlei factoren, gevaar dreigt te lopen. Zonde van de tijd en zonde van de extra kosten.

De Hypotheekfabriek werkt anders! Wij adviseren en helpen u bij het afsluiten van uw hypotheek op basis van het laagste tarief van Nederland. Onze core- business is advies want automatisering en razendsnelle verwerkingstijden zijn voor ons vanzelfsprekend. Ons concept is simpel. De Hypotheekfabriek onderscheidt zich door duidelijk vooraf te communiceren wat u van ons kunt verwachten en wat u voor onze bemiddeling betaalt. U betaalt slechts 999 euro voor uw complete hypotheekbemiddeling en De Hypotheekfabriek vergelijkt alle aanbieders.

 

Vrijblijvend een afspraak maken?

Maak een afspraak‘  vermeld uw gegevens en een medewerker van De Hypotheekfabriek neemt zo snel mogelijk contact met u op voor het maken van een afspraak of om u vrijblijvend te informeren over uw mogelijkheden.

© 2020 - De Hypotheekfabriek - Realisatie & hosting: Esselink.nu