« Terug naar het overzicht

‘Woningmarkt komt zo niet op gang’

Geplaatst op: 30 oktober 2012

De woonorganisaties Vereniging Eigen Huis en de Woonbond hebben zwaar teleurgesteld gereageerd op de plannen voor de woningmarkt in het regeerakkoord. 

Vooral dat de starters door de plannen meer worden geraakt dan al bestaande huizenbezitters noemt hij onterecht. “Zo komt de woningmarkt nooit op gang.”

“Alle berichten leken erop te duiden dat de afspraken over de hypotheekrenteaftrek uit het Kunduz-akkoord van tafel waren.”

“Daarin was bij het afbouwen van de renteaftrek een onderscheid gemaakt tussen mensen die al een hypotheek hebben en starters. Ik ben teleurgesteld dat die maatregel opnieuw in dit regeerakkoord is opgenomen.

Ook de directeur van de Woonbond stelt dat de plannen de woningmarkt niet zal laten beter functioneren. “Huurders worden financieel uitgekleed, zonder dat ze alternatieven hebben om dit te voorkomen.”

“Ik hoop nog steeds dat de politiek bij zinnen komt en ons plan ‘WONEN 4.0’ invoert. Daarin wordt verdere marktwerking op de huurmarkt juist nadrukkelijk gekoppeld aan de stapsgewijze afschaffing van de hypotheekrenteaftrek, extra investeringen om woningtekorten op te heffen en een robuuste woontoeslag.”

“Wij zijn blij dat Nederland een minister van Wonen krijgt. Tot nu toe waren er zoveel verschillende partijen, organisaties en bewindslieden die aan de knoppen draaiden.”

“Nu komt er als het goed is eindelijk één verantwoordelijk aanspreekpunt, met een samenhangende visie over de huur- en woningmarkt. Het is nog niet helemaal onze visie, maar ik ben ervan overtuigd dat Stef Blok de ministerpost met verve zal vervullen.”

© 2024 - De Hypotheekfabriek - Realisatie & hosting: Esselink.nu