« Terug naar het overzicht

Ruimere NHG-acceptatie voor ouderen

Geplaatst op: 18 april 2018

Nationale Hypotheek Garantie komt met ruimere acceptatiecriteria voor ouderen met een verhuiswens. Het wordt voor geldverstrekkers mogelijk om hypotheekaanvragen van consumenten die al AOW ontvangen of over maximaal 10 jaar de AOW-leeftijd bereiken, te toetsen op basis van de werkelijke lasten.

Door een beoordeling op basis van de individuele situatie, in plaats van de gangbare financieringsnormen, kunnen senioren eenvoudiger een hypotheek krijgen. NHG stelt dat door deze nieuwe manier van toetsen en de garantiestelling de leencapaciteit van deze groep op een verantwoorde manier wordt verhoogd.

Ministeri├źle goedkeuring
Minister Ollongren van Binnenlands Zaken en Koninkrijksrelaties, heeft ingestemd met de aanpassingen. Veel senioren kunnen van deze maatregel gaan profiteren en bevordert het doorstromen. Dit heeft zo een positief effect op de gehele woningmarkt. Het is ook positief dat NHG samen met het Rijk en de markt oplossingen ontwikkelt voor knelpunten op de koopwoningmarkt aldus de minister.

Anders denken
NHG komt met dit initiatief omdat veel consumenten binnen deze leeftijdscategorie die een verhuiswens hebben, moeite ondervinden met het verkrijgen van een nieuwe hypotheek. We zien geregeld dat ouderen willen verhuizen, maar door aangescherpte financieringsnormen geen nieuwe hypotheek krijgen. Opmerkelijk als je je realiseert dat in veel gevallen de nieuwe hypotheeklasten lager uitvallen dan de hypotheeklasten van de bestaande woonsituatie

© 2024 - De Hypotheekfabriek - Realisatie & hosting: Esselink.nu