« Terug naar het overzicht

Ook CDA bepleit bouwsparen

Geplaatst op: 2 oktober 2012

Ook het CDA pleit voor een bouwspaarregeling voor de eigen woning. Eerder presenteerde Bouwend Nederland al een dergelijk plan. De regeling moet hypotheekschulden omlaag brengen en het voor starters makkelijker maken om een huis te kopen.

Bouwsparen is een fiscale regeling waarmee volgens het CDA een cultuurverandering wordt beoogd. “De toekomstige huizenkoper zal eerst moeten sparen om kapitaal op te bouwen voordat een eigen huis serieus overwogen kan worden. Bouwsparen kan bijdragen aan een oplossing om de huizenmarkt op de korte termijn uit de impasse te halen. Voor de lange termijn biedt het uitzicht op een duurzame woningmarkt.”

De bouwspaarregeling kan worden vormgegeven als het Bausparen in Duitsland, uitgevoerd door banken en verzekeraars, zo licht het CDA toe. De totale inleg wordt bij aankoop van een huis door de overheid vermeerderd met een eenmalige bonus van 5 of 10%, met een maximum van 20.000 euro. De regeling geldt voor mensen van 18 tot 35 jaar. Het is bedoeld als aanvulling op de zilvervlootregeling. De regeling blijft 20 jaar bestaan en kost de overheid jaarlijks maximaal 25 miljoen euro.

© 2024 - De Hypotheekfabriek - Realisatie & hosting: Esselink.nu