« Terug naar het overzicht

Nederlander somber over pensioen

Geplaatst op: 17 mei 2013

 

Nederlanders verwachten een sober pensioen in de toekomst. Dit blijkt uit een pensioenonderzoek  van Aegon onder 12.000 werknemers en gepensioneerden in twaalf landen in Europa, Azié en Noord-Amerika. Bijna driekwart van de Nederlandse respondenten denkt dat toekomstige generaties slechter af zullen zijn tijdens hun pensioen dan huidige gepensioneerden.

Volgens het pensioenonderzoek bereiden werknemers zich wereldwijd slecht voor op hun pensioen. Dat komt door te weinig kennis en interesse. Bovendien zorgt de economische crisis ervoor dat werknemers geen geld hebben om opzij te zetten voor later. 62 procent van de werknemers denkt daarom langer te moeten doorwerken. Met 68 procent laat Nederland wat dit betreft de hoogste score zien. Deeltijdpensioen is een mogelijke oplossing, maar volgens het pensioenonderzoek blijven er obstakels. Terwijl de meerderheid van de Nederlandse gepensioneerden (51 procent) stopte met werken op pensioendatum, is slechts 31 procent van de huidige werknemers dit van plan. De meeste werkgevers zijn nog niet klaar voor deeltijdpensioen.

Nederlandse werknemers hebben een voorkeur voor een gegarandeerd pensioen maar zijn niet bereid ervoor te betalen: Bijna driekwart (73 procent) wil zekerheid over de hoogte van het pensioeninkomen, zelfs als dat ten koste gaat van het rendement. Maar één op de drie werknemers is niet bereid om meer te betalen voor een dergelijk pensioen en 41 procent wil slechts 5 procent meer betalen dan in de huidige situatie.

Nederlanders zijn zich slechter gaan voorbereiden op hun pensioen.

© 2024 - De Hypotheekfabriek - Realisatie & hosting: Esselink.nu