« Terug naar het overzicht

Huizenmarkt definitief uit dal, en nu?

Geplaatst op: 9 januari 2014

De Nederlandse huizenmarkt lijkt definitief de weg omhoog te hebben ingeslagen. In het afgelopen kwartaal zijn de prijzen zelfs voor het eerst sinds jaren weer gestegen.

Dat blijkt uit cijfers van makelaarsorganisatie NVM, die aangeeft dat de woningmarkt zicht sneller lijkt te herstellen dan eerder gedacht.

In de laatste drie maanden werden niet alleen 20% meer woningen verkocht dan een kwartaal eerder, maar was voor het eerst ook sprake van een gemiddelde prijsstijging van 1,5%. Een gemiddeld huis kost daardoor nu 207.000 euro.

Rijtjeshuis

Vooral goed geprijsde en voor starter betaalbare rijtjeshuizen zijn steeds meer in trek. Ook het aantal verkochte appartementen nam flink toe.

De Hypotheek(fabriek)

Ondanks dat de verkoop van huizen eindelijk aantrekt is het voor de meeste aspirant kopers steeds lastiger om de hypotheek rond te krijgen. Er is namelijk een maximale financieringslast bepaald o.b.v. de koopprijs. Deze grens is gebaseerd op 104 % van de aankoopwaarde en maakt hoge bemiddelingsvergoedingen haast niet meer financierbaar zodat de aspirant koper dus steeds vaker eigen middelen moet aanspreken aldus een woordvoerder van De Hypotheekfabriek.

Wij raden aspirant kopers dan ook aan om contact met ons op te nemen aangezien wij slechts € 999,- in rekening brengen voor decomplete hypotheekbemiddeling. Dit is een vast tarief inclusief benodigde verzekeringen en persoonlijke begeleiding van een erkend hypotheek adviseur.  

 

 

© 2024 - De Hypotheekfabriek - Realisatie & hosting: Esselink.nu