« Terug naar het overzicht

Grote belangstelling Open Huizen Dag

Geplaatst op: 5 oktober 2013

De Open Huizen Dag heeft zaterdag ruim 125.000 bezoekers getrokken, zo’n 20.000 meer vergeleken met de laatste editie in april. Ongeveer 45.000 huizenverkopers hadden hun deuren opengezet voor potentiële kopers.

Het verkoopevenement kreeg volgens hem vooral een impuls van het groeiend aantal positieve signalen op de woningmarkt. ”We horen van de makelaars dat mensen nu graag de stap willen zetten naar een koopwoning”, aldus NVM.

Ongeveer 80 procent van de woningen die meededen kreeg bezoek.

Deze ronde deden ongeveer 5000 huiseigenaren minder mee vergeleken met de vorige keer. Dat komt volgens de NVM doordat het totale landelijke aanbod ook kleiner is geworden. In totaal staan er nu zo’n 220.000 tot 225.000 woningen te koop in het land, ongeveer 10.000 minder vergeleken met een half jaar geleden.

Ook De Hypotheekfabriek bemerkt een groter interesse bij potentiele kopers op de Open Huizen Dag. Op de Open Huizen Dag zelf is de belangstelling direct al af te meten aan het aantal aanmeldingen voor hypotheekadvies en bemiddeling. “ We hebben nooit te klagen over de respons van de Open Huizen Dagen maar we constateren dat de consument zich duidelijk sneller meldt ten opzichte van de voorgaande edities”. “Zelfs in de aanloop naar de Open Huizen Dag zijn de aanvragen voor advies en bemiddeling al aanzienlijk toegenomen dan bij voorgaande edities” aldus een woordvoerder van De Hypotheekfabriek.

“Veel potentiele huizenkopers constateren dat de tarieven voor advies en bemiddeling nogal sterk uiteenlopen en zijn onder de indruk van de uiterst scherpe prijs/kwaliteit verhouding van de goedkoopste bemiddelaar van Nederland. U betaald bij ons slechts 999 euro voor uw persoonlijk hypotheekadvies, complete bemiddeling en gewenste verzekeringen”.

De openhuizendag wordt tweemaal per jaar georganiseerd.

 

© 2024 - De Hypotheekfabriek - Realisatie & hosting: Esselink.nu