‘Daling advieskosten SNS door provisieverbod’
Geplaatst op: 9 januari 2013SNS Bank voorziet dat als gevolg van het provisieverbod, de prijzen die voor het advies bij bijvoorbeeld hypotheken worden gevraagd door concurrentie alleen maar verder zullen dalen.
Dit stelt de directeur Advies bij deze bank.”Adviseurs houden elkaar toch in de gaten. Dat zal leiden tot tariefdaling.”
De bank maakt woensdag 9 Januari 2013 bekend de prijzen die het maximaal voor het advies rekent kort na de invoering van het provisieverbod al met meer dan 750 euro te zullen verlagen. Waar eerst maximaal 2.950 euro werd gerekend voor hypotheekadvies, is een consument nu 2.195 euro bij de bank kwijt.
Daarmee stelt de SNS bank zich ongeveer gelijk met de prijzen die per 1 januari bij andere banken gelden, zoals ABN Amro en ING, waar 2.100 euro moet worden afgerekend. SNS Bank geeft toe de tarieven te verlagen om klanten bij de bank te houden.
Prijzen
De prijzen van adviezen van onafhankelijke adviseurs, zoals De Hypotheker en Hypotheekvisie schommelen zo tussen de 2500 en 3000 euro. Volgens de bank lagen de tarieven van SNS in eerste instantie ook hoger omdat de bank niet alleen de eigen hypotheken of levensverzekeringen, maar ook die van de concurrenten aanbiedt.
Het provisieverbod, dat per 1 januari werd ingevoerd, houdt in dat consumenten rechtstreeks voor financieel advies betalen aan de adviseur die zij in de arm nemen. Het gaat dan om advies over complexe financiële producten, bijvoorbeeld levensverzekeringen, pensioenen en hypotheken.
De maatregel moet ertoe leiden dat de adviezen over producten waaraan financiële risico’s kleven, niet meer worden gestuurd door de aanbieders. In het oude systeem betaalde de aanbieder van het product de adviseur.
De Hypotheekfabriek
Vanaf de start van ons bedrijf hebben wij ons op het standpunt gesteld dat de gemiddelde advies en bemiddelingstarieven veel te hoog zijn en dit wordt in het bovenstaande artikel ook bevestigd, aldus een medewerker van De Hypotheekfabriek. Wij zijn overigens van mening dat bepaalde consumenten behoefte hebben aan complexe advisering en hiervoor de hulp in moeten roepen van een financieel planner of andere financiële experts waarbij deze bemiddelingstarieven te rechtvaardigen zouden zijn .
Echter, de gemiddelde consument die een hypotheek of een verzekering zoekt is niet bereid om hiervoor de hoofdprijs te betalen. “Een schaafwond wordt immers ook niet behandeld door een plastisch chirurg” aldus de woordvoerder van De Hypotheekfabriek.
U kunt dus als vanouds bij ons terecht voor uw Hypotheekadvies en complete bemiddeling voor het inmiddels bekende tarief van 999 euro.
Hiervoor krijgt u een compleet hypotheekadvies inclusief de bemiddeling en inclusief overlijdensrisicoverzekering(en) en indien gewenst, een woonlastbeschermer.
Maak dus snel een afspraak.