De Hypotheekfabriek Verhuurhypotheek

All in tarief € 1.499,-

Voor dit bedrag krijg je advies, bemiddeling en persoonlijke begeleiding.

Wat is een verhuurhypotheek?

Met een verhuurhypotheek leen je geld voor de financiering van een woning die niet bedoeld is om er zelf te gaan wonen maar verhuurd kan worden aan anderen. Dit kan niet met een standaard woninghypotheek. Geldverstrekkers hanteren een duidelijk verschil tussen het financieren van een eigen woning en een verhuurde woning.

Belangrijkste verschillen

  • Een verhuurde woning heeft een lagere waarde t.o.v. een woning die je zelf bewoont. De verhuurde woning heeft een lagere waarde omdat de woningwaarde anders beoordeeld wordt. De woningwaarde in verhuurde staat is lager dan een woning vrij van huur en gebruik. De waarde in verhuurde staat wordt vastgesteld d.m.v. een onafhankelijke taxatie en is afhankelijk van hoe courant een pand is in combinatie met de huurinkomsten.
  • Je hebt geen hypotheekrenteaftrek bij een verhuurhypotheek omdat je niet in de woning woont. Hierdoor wordt een andere toetsingsmethodiek toegepast waardoor je minder kunt lenen dan bij een woninghypotheek.
  • Door de lagere markwaarde in verhuurde staat, dien je eigen geld te investeren voor de aankoop van een beleggingspand. Dit varieert per bank maar doorgaans mag je tussen 70% en 90% van de getaxeerde woningwaarde (in verhuurde staat) financieren.
  • Het rentepercentage dat je betaalt voor een verhuurhypotheek is hoger dan bij een hypotheek voor je eigen woning. Daarnaast zijn de kosten voor het verkrijgen van een verhuurhypotheek ook hoger dan bij een eigen woning hypotheek.
  • De overdrachtsbelasting voor beleggingspanden bedraagt 8%, het starterstarief van 0% en het gebruikelijke tarief van 2% is niet van toepassing.
  • De advies en bemiddelingskosten zijn hoger dan bij een eigen woning hypotheek omdat een verhuurhypotheek om maatwerk vraagt.

Consument of professioneel

Geldverstrekkers die verhuurhypotheken aanbieden maken onderscheid tussen consumenten die bijvoorbeeld 1 tot 3 panden kopen voor de verhuur en professionele verhuurders die bijvoorbeeld meer dan 3 panden kopen.

Bij consumenten wordt de leencapaciteit getoetst o.b.v. het inkomen en bij professionals wordt getoetst op de verhouding tussen de waarde van het onderpand en de huurinkomsten. De Hypotheekfabriek richt zich voornamelijk op consumenten en kleine professionals met minder dan 5 panden. Complexere hypotheekconstructies passen simpelweg niet in ons concept.

Meer weten?

Maak een vrijblijvende afspraak met een ervaren adviseur.

Aanbieders: Woonfonds, Dynamic Credit, RNHB , Nationale Nederlanden, NIBC, Rabobank e.a.

Verhuurhypotheken

Advies en bemiddeling in verhuurhypotheken voor een zeer scherp tarief van € 1.499,-

Voor dit bedrag krijg je advies, bemiddeling en persoonlijke begeleiding.

© 2024 - De Hypotheekfabriek - Realisatie & hosting: Esselink.nu