« Terug naar het overzicht

Zorgen om financiële toekomst kind

Geplaatst op: 18 mei 2013

 

Het merendeel van de Nederlandse ouders maakt zich zorgen over de financiële toekomst van hun kinderen. Om hun kinderen meer financiële zekerheid te geven, sparen ouders circa 500 euro per jaar per kind. Dit blijkt uit een spaar-onderzoek dat SNS Bank liet uitvoeren onder 1.985 Nederlandse ouders.

De financiële crisis blijkt van invloed te zijn op het spaargedrag van ouders voor hun kinderen. Eén op de vijf ouders zegt hierdoor minder te kunnen sparen voor hun kinderen dan voorheen. Van de onderzochte ouders geeft 56 procent aan sparen in deze tijden extra belangrijk te vinden. Meer dan de helft (55 procent) maakt zich door de crisis meer zorgen over de financiële toekomst van hun kinderen dan voorheen. ,,Hoewel een deel van de ouders minder geld opzij kan zetten om te sparen, blijft ruim 90 procent van de ouders de spaarpot van hun kinderen vullen. Op deze manier helpen zij hun kind op weg in de toekomst”, aldus de directeur Klantenservice van SNS Bank.

Eén op de tien ouders spaart helemaal niet voor hun kroost. De helft van hen geeft aan hier geen geld voor te hebben. Van de ouders die wel sparen (90 procent) ziet één op de drie respondenten het als zijn ouderlijke plicht. Ruim 80 procent van de ouders verwacht door te sparen tot na het zestiende levensjaar van het kind. Het populairste spaardoel is een studie of opleiding, gevolgd door het opbouwen van een klein vermogen voor het kind. Sparen voor een huis staat op de derde plek, direct gevolgd door sparen voor het rijbewijs. Nederlandse ouders kiezen ervoor hun kind een bijdrage mee te geven vooral ten behoeve van zijn of haar studie. Verstandig, zeker gezien de plannen om de studiefinanciering vanaf volgend jaar volledig te vervangen door een lening. Op deze manier kunnen kinderen studeren zonder een grote lening af te hoeven sluiten.

© 2024 - De Hypotheekfabriek - Realisatie & hosting: Esselink.nu