« Terug naar het overzicht

Woekerpolisaffaire laait weer op

Geplaatst op: 3 december 2012

Verzekeraars die dachten met compensatieregelingen de woekerpolisaffaire achter zich te kunnen laten, zouden weleens van een koude kermis terug kunnen komen. De Vereniging Woekerpolis.nl bereidt een nieuwe collectieve procedure voor die naar eigen zeggen zal uitlopen op een massaclaim van miljarden euro’s.

Dit wordt een heel nieuw hoofdstuk in de woekerpolisaffaire”, zegt mr. Pieter Lijesen, voorzitter van de kersverse vereniging. „Wij hebben een groot gebrek ontdekt in de afgesloten polissen. Ik kan nog niet vertellen wat dat is, want dat is juridisch tactisch niet handig. En we zijn gesprek met het Verbond van Verzekeraars en hebben afgesproken dit nog niet naar buiten te brengen. Maar dat wij gaan procederen staat wel vast. De dagvaarding is op een paar puntjes na klaar.”

Daarmee verschilt de inzet van de vereniging van Lijesen ook van de twee stichtingen die nu voor honderdduizenden gedupeerde verzekerden compensatieregelingen hebben afgesproken met de grote verzekeraars. Daarnaast, zo stelt Lijesens, maakt de gekozen rechtsvorm van de vereniging ook dat er maximale transparantie is over wat er met het geld gebeurt dat bij zijn vereniging binnenkomt van de leden.

 

© 2024 - De Hypotheekfabriek - Realisatie & hosting: Esselink.nu