« Terug naar het overzicht

Woekerpolis klanten actief benaderen

Geplaatst op: 22 januari 2014

Verzekeraars en adviseurs moeten 80% van hun klanten met woekerpolis het komende jaar actief benaderen. Het gaat daarbij om woekerpolissen bij de hypotheek.

Dit heeft de Autoriteit Financiële Markten (AFM) bekend gemaakt. Veel consumenten hebben door hoge kosten en tegenvallende beleggingsresultaten onvoldoende kapitaal met hun woekerpolis opgebouwd om aan het eind van de looptijd de hypotheekschuld af te kunnen lossen. Om het vertrouwen van de klant te herstellen moeten verzekeraars en adviseurs consumenten helpen een keuze te maken wat zij met de woekerpolis gaan doen.

Vervelende verrassingen

De AFM wil dat verzekeraars en adviseurs hun klanten dit jaar zo persoonlijk mogelijk gaan benaderen om hen inzicht te geven in de financiële situatie van hun polis. Het verschil tussen eindkapitaal en doelkapitaal moet duidelijk worden gemaakt. Ook moeten ze hun klanten een bewuste keuze laten maken over de toekomst van de woekerpolis, zodat er in de toekomst geen vervelende verrassingen zullen plaatsvinden. Het percentage van 80% is gebaseerd op voorbeelden van verzekeraars die met een intensieve aanpak een hoog percentage klanten heeft kunnen helpen.

De Hypotheekfabriek

Wellicht heeft u een woekerpolis en bent u op zoek naar een voordelig alternatief? Wij kunnen u helpen! De Hypotheekfabriek analyseert uw huidige woekerpolis en kan u een alternatief bieden. Een adviesgesprek met onze experts levert u inzage op in de huidige stand van zaken en wij bieden u tevens een goedkoop alternatief.

© 2024 - De Hypotheekfabriek - Realisatie & hosting: Esselink.nu