« Terug naar het overzicht

Woekerpolis. En nu?

Geplaatst op: 13 januari 2014

Veel mensen hebben een beleggingsverzekering of woekerpolis afgesloten om vermogen op te bouwen. Vermogen om bijvoorbeeld de hypotheek af te lossen of om (aanvullend) pensioen op te bouwen. Helaas voldoen niet al deze producten aan wat je kon verwachten. Het is heel goed mogelijk dat de opbrengsten tegenvallen. Maar hoe eerder je actie onderneemt, hoe eerder je je eigen situatie kunt verbeteren. Daar heb je later (financieel) voordeel van.

Een deel van de beleggingsverzekeringen die in Nederland zijn afgesloten voldoen niet aan de verwachtingen (‘woekerpolis’). Het is mogelijk dat de opbrengsten flink tegenvallen. Hoe eerder u actie onderneemt, hoe eerder u uw eigen situatie kunt verbeteren.

Dit is zeker belangrijk wanneer u een beleggingsverzekering heeft om je hypotheek mee af te lossen.

Wat kan je doen als je een beleggingsverzekering of woekerpolis hebt?   

Als je een beleggingsverzekering of woekerpolis hebt is het belangrijk om te kijken wat dit betekent voor je persoonlijke financiële situatie. Niet alleen nu, maar zeker ook voor later. Als nu al blijkt dat de opbrengsten misschien tegenvallen, heb je nog tijd om je persoonlijke situatie te verbeteren. Dit kan later in je eigen voordeel zijn. De Hypotheekfabriek legt graag uit wat je mogelijkheden zijn.

 

© 2024 - De Hypotheekfabriek - Realisatie & hosting: Esselink.nu