« Terug naar het overzicht

Weinig vertrouwen in pensioenstelsel

Geplaatst op: 2 oktober 2012

Slechts een kwart van de Nederlanders heeft vertrouwen in het huidige Nederlandse pensioenstelsel. Als gevolg hiervan heeft 63% liever een laag maar gegarandeerd pensioen, dan een risicovol pensioen dat hoog kan uitvallen. Opvallend is dat werknemers in de leeftijd van 50 t/m 65 jaar positiever over het Nederlandse pensioenstelsel en hun eigen pensioen zijn, dan jongeren tussen de 18 en 34 jaar. Dit blijkt uit onderzoek van TNS NIPO.

De financiële crisis heeft ook duidelijk zijn weerslag op de pensioenmarkt. Dit is terug te zien in hoe er tegen het Nederlandse pensioenstelsel wordt aangekeken. 28% van de Nederlanders is van mening dat Nederland het beste pensioenstelsel van Europa heeft. 33% van de Nederlanders vindt het Nederlandse pensioenstelsel eerlijk. 31% van de Nederlanders is van mening dat zijn of haar pensioen in goede handen is.  De helft van de Nederlanders vindt dat het pensioengeld van jongeren niet risicovoller belegd mag worden dan dat van ouderen.

“Goed inzicht in je pensioen nu en gevoel voor de prijs van garanties is in deze tijd steeds belangrijker. Des te groter is de noodzaak om je als pensioensector nu in te spannen voor een groter pensioenbewustzijn in de samenleving.”

© 2024 - De Hypotheekfabriek - Realisatie & hosting: Esselink.nu