« Terug naar het overzicht

Weekers wil ontwijking hogere assurantiebelasting tegengaan

Geplaatst op: 3 oktober 2012

Staatssecretaris Weekers (Financiën) treedt in overleg met de verzekeraars hoe ontwijking van het hogere tarief voor assurantiebelasting kan worden tegengegaan. De staatssecretaris reageert daarmee op advies van een vergelijkingssite  die stelt dat consumenten het nieuwe tarief van 21% kunnen voorkomen door hun verzekering voor 1 januari 2013 over te sluiten. Weekers wil niet dat dergelijke constructies ten koste van de schatkist gaan en overweegt een naheffing.

VVD en PvdA kwamen maandag een verhoging van de assurantiebelasting van 9,7 naar 21% overeen bij de oplevering van het eerste deelakkoord in de coalitieonderhandelingen tussen beide partijen.

De vergelijkingssite wijst consumenten erop dat ze tot 1 januari 2013 nog hun oude verzekering tegen maandpremie kunnen opzeggen en inruilen voor een nieuwe polis met jaarpremie. Voor het hele nieuwe jaar geldt dan alsnog het oude assurantiebelastingtarief van 9,7%. Volgens de vergelijkingssite kan overstappen de consumenten in totaal zo’n € 150 opleveren. Dat voordeel is wel eenmalig, want bij prolongatie van de jaarpremie in 2013 geldt dan wel het hogere tarief assurantiebelasting.

© 2024 - De Hypotheekfabriek - Realisatie & hosting: Esselink.nu