« Terug naar het overzicht

VVP: “Hypotheekadvies banken van lagere kwaliteit”

Geplaatst op: 21 januari 2013

Consumenten betalen bij grote banken doorgaans minder voor hypotheekadvies, maar de kwaliteit van het advies is ook lager dan bij hypotheekketens en intermediairs. Dit blijkt uit een analyse van Independer.nl die gedurende drie jaar gegevens verzamelde over de prijs en kwaliteit van hypotheekadviseurs.

Doordat grote banken niet alleen verdienen aan het advies maar ook aan de producten, is hun advies vaak goedkoper dan van onafhankelijke adviseurs. Voor consumenten is het ook belangrijk te letten op de kwaliteit van het adviesproces: een goed advies kan tijdens de looptijd een besparing van duizenden euro’s opleveren, aldus Independer. Sinds 1 januari 2013 sturen adviseurs de klant een aparte rekening voor het advies dat ze geven. Daardoor wordt de afweging prijs versus kwaliteit bij hypotheekadviseurs voor de consument steeds belangrijker.

Hypotheekketens en intermediairs betrekken hypotheken van verschillende banken en verzekeraars in hun advies en scoren (met gemiddeld 8,9 resp. 9,1) hoger op kwaliteit van het advies dan de bank (gemiddeld 8). De klant betaalt voor dit advies wel een hogere prijs (gemiddeld 2.855 resp. 2.714 euro) dan bij een grote bank (gemiddeld 2.036 euro). Bij hypotheekketens en intermediair is de gemiddelde prijs (deels) inclusief afsluitkosten voor overlijdensrisicoverzekering.

Uit de analyse van 9.600 kwaliteitschecks op Independer.nl blijkt verder dat hypotheekadviseurs van grote banken vaker zaken onbesproken laten. De ‘kosten van het hypotheekadvies’, de ‘uitleg over de verhuisregeling’, de ‘rentekorting’, de ‘bijleenregeling’ en het ‘bouwdepot’ worden significant minder vaak besproken door bankadviseurs dan door adviseurs van hypotheekketens en het intermediair.

Uit de reviews van 28.500 consumenten op Independer.nl komt bovendien naar voren dat de klanttevredenheid van klanten bij de hypotheekketens en intermediairs met 8,9 resp. 9,1 veel hoger ligt dan bij de grote banken (gemiddelde score: 8)..

De Hypotheekfabriek en zijn werkwijze

De hypotheekfabriek scoort een 9,5 op independer en hanteert als onafhankelijk intermediair een vaste lage prijs van 999 euro voor uw complete hypotheekbemiddeling. Het hypotheektraject start met een vrijblijvende analyse van de haalbaarheid van uw wensen. Uiteraard is deze analyse gratis. Indien uw financieringswens uitvoerbaar blijkt, gaan we het hypotheektraject daadwerkelijk opstarten. Dit opstarttraject kost u slechts 249 euro en maakt onderdeel uit van het unieke prijsconcept van 999 euro. Analyse van  hypotheekscenario(s) vind plaats tijdens een persoonlijk adviesgesprek waarna het financieel rapport wordt opgesteld en de benodigde offerte(s) worden aangevraagd. Gelijktijdig vind de dossieropbouw plaats waardoor geen kostbare tijd verloren gaat. Na acceptatie van de hypotheekofferte en de acceptatie van de inbegrepen overlijdensrisicoverzekering(en) en Maandlastbeschermer(s) gaat uw dossier naar de notaris van uw keuze. Daar vind de overdracht plaats en wordt het restantbedrag van 750 euro aan ons overgemaakt.

Ja, u leest het goed! Het hele hypotheektraject inclusief hypotheek en verzekeringen kost bij De Hypotheekfabriek slechts 999 euro.

Maak dus snel een afspraak!

© 2024 - De Hypotheekfabriek - Realisatie & hosting: Esselink.nu