« Terug naar het overzicht

Vraag naar financieel specialisten neemt verder af

Geplaatst op: 28 september 2012

In het derde kwartaal van 2012 is de vraag naar financieel specialisten wederom fors gekrompen. De krimp in print- en online vacatures bedraagt -26,8% ten opzichte van het derde kwartaal 2011. Dit blijkt uit de analyse “Trends en ontwikkelingen op de financiële arbeidsmarkt 3e kwartaal 2012”.

Uitschieters in negatieve zijn de finance manager met -37%, financial controller met -31% en accountancy functies met -30%. Specialistische functies zoals auditors en de financieel specialisten die aan een tweede of derde stap toe zijn, komen ongeschonden uit de strijd.

De vraag naar financieel specialisten zoals financial controllers, financial accountants, assistant en business controllers krimpt nog steeds. Alle sectoren laten een daling zien. Na forse krimp in 2010 en 2011 stabiliseert de vraag zich in de branche financiële dienstverlening, hier is de geringste daling geconstateerd van -4%. Forse krimp is te zien in Industrie en Energie & Telecom, respectievelijk -42% en -49%. Liet de accountancybranche in 2011 nog een stabiel beeld zien, door teruglopende resultaten deelt deze branche nu ook volop mee in de krimp met -30%.

De krimp in het aantal gepubliceerde vacatures voor financieel specialisten vertoont sinds 2009 een aanhoudend, dalende trend. Geen double dip en geen W-vormige ontwikkeling, maar een L-vormige beweging typeert deze markt. Het overall beeld is sinds 2009 consistent: grotere krimp in het zwaardere segment van financieel specialisten met meer dan 15 jaar werkervaring, zoals finance managers en financieel directeuren. Eveneens is er een bovengemiddelde krimp in financieel administratieve functies, zoals financial accountants en financial controllers.

© 2024 - De Hypotheekfabriek - Realisatie & hosting: Esselink.nu