« Terug naar het overzicht

Voor één op de vijf huiseigenaren is oversluiten aantrekkelijk

Geplaatst op: 11 juni 2015

Het zou voor een op de vijf huiseigenaren aantrekkelijk kunnen zijn om hun hypotheek over te sluiten. De gemiddelde besparing zou op € 1.300 liggen. Maar voor veel adviseurs zit in oversluiten door het provisieverbod geen aantrekkelijk verdienmodel.

Hypotheekadviseurs hebben sinds het provisieverbod niet altijd baat bij een onderzoek naar de aantrekkelijkheid van overstappen. Hypotheekadviseurs zijn veel tijd kwijt om uit te rekenen of het zinvol is om over te stappen. Als het verstandig is om over te sluiten, zijn consumenten bereid voor dat advies te betalen. Maar als het beter is om niets te doen, kunnen tussenpersonen hun kosten moeilijk in rekening brengen.”

Het provisieverbod heeft zo een onbedoeld bijeffect, tussenpersonen zien weinig brood in veel tijd in een overstap stoppen.

De berekening hoeft echter niet veel tijd in beslag te nemen als dit maar op een eenvoudige en efficiënte wijze gebeurd. De adviseurs van de hypotheekfabriek toetsen op eenvoudige wijze of oversluiten zinvol kan zijn. Tevens vindt er altijd een telefonisch consult plaats om specifieke wensen van klanten inhoudelijk te bespreken. De extreem lage advies- en bemiddelingskosten van € 999,- zijn nooit een belemmering voor onze klanten.

 

 

© 2024 - De Hypotheekfabriek - Realisatie & hosting: Esselink.nu