« Terug naar het overzicht

Verzekeringen worden een stuk duurder volgens Rutte en Samson

Geplaatst op: 1 oktober 2012

Verzekeringen gaan volgend jaar fors meer betalen voor hun verzekeringen. Dat meldt het FD op basis van het akkoord dat onderhandelaars Mark Rutte en Diederik Samsom bekend hebben gemaakt. Zo gaat onder meer de assurantiebelasting omhoog van 9,7% naar 21%. Daarmee wordt het schrappen van de forensentaks en de langstudeerboete gecompenseerd.

De maatregel moet de staat per jaar 1,4 miljard euro  opleveren. Ook het vitaliteitssparen, een kruising tussen levensloopsparen en spaarloon, is ter ziele.

De assurantiebelasting is de laatste jaren al een steeds grotere inkomstenbron geworden voor de overheid, meldt het FD. In 2000 droegen Nederlanders per jaar 512 miljoen euro af aan assurantiebelasting, maar het belastingtarief steeg de afgelopen jaren steeds verder, mede omdat Nederlanders relatief veel verzekeringen hebben.

Vorig jaar leverde de maatregel 861 miljoen euro op. En doordat begin dit jaar het belastingtarief is verhoogd van 7,5% naar 9,7%, zullen Nederlanders dit jaar nog meer kwijt zijn aan hun verzekeringen.

© 2023 - De Hypotheekfabriek - Realisatie & hosting: Esselink.nu