« Terug naar het overzicht

Vertrouwen in woningmarkt groeit

Geplaatst op: 19 juni 2014

Het vertrouwen van starters en koopwoningbezitters in de woningmarkt neemt toe. Vooral de verwachting over het aantal huizen dat wordt verkocht is gestegen. Verder denkt ruim twee derde dat de huizenprijzen gaan stijgen. Dat is de hoogste score sinds 2008, blijkt uit een donderdag gepubliceerd kwartaalrapport van ING.

„Starters en koopwoningbezitters verwachten een flinke stijging van de huizenprijzen”, zegt Dennis Noordervliet, directeur Marketing Hypotheken bij ING.  Het aantal koopwoningbezitters dat het een gunstige periode vindt om te kopen, is in de afgelopen drie kwartalen gelijk gebleven (6 op de 10). Onder starters is dit 8 op de 10.”

Verlies nemen

Uit het kwartaalbericht blijkt verder dat bijna de helft van de koopwoningbezitters bereid is maximaal 30.000 euro verlies te nemen bij verkoop van de woning en dit bedrag mee te financieren bij aankoop van een nieuwe woning. Een derde is niet bereid om met verlies te verkopen en het restant weet het niet.

Vier op de tien koopwoningbezitters zijn overigens niet bekend met de mogelijkheid om de restschuld mee te financieren bij aankoop van een nieuwe woning. Noordervliet: „Het is voor bestaande hypotheekklanten mogelijk om deze restschuld mee te financieren. Dat kan verstandig zijn omdat de woning waar je heen wilt verhuizen ook in prijs is gedaald, mogelijk zelfs meer dan je eigen huis.”

Onafhankelijk advies

Uiteraard kunt u naar uw vertrouwde bank gaan en u daar laten voorlichten over de mogelijkheden. Dit advies kost u als snel € 2.150,- en u krijgt bij uw bank niet het advies om naar een concurerende bank te gaan omdat de voorwaarden beter zijn of de rente lager is. Dit klinkt logisch maar wij zien dit dagelijks in de adviespraktijk dat een klant niet verder kijkt dan dat zijn of haar neus lang is, aldus een woordvoerder van De Hypotheekfabriek. Wij bieden bijvoorbeeld dezelfde hypotheek als dat uw ING adviseur aanbiedt. Het verschil is echter dat wij slechts € 999,- in rekening brengen en dat dit inclusief het afsluiten van een overlijdensrisicoverzekering is.

Dat u bij ons in goede handen bent wordt bevestigd door ING. De Hypotheekfabriek is uitgeroepen tot tussenpersoon van de maand. Informeer geheel vrijblijvend naar uw mogelijkheden.

© 2024 - De Hypotheekfabriek - Realisatie & hosting: Esselink.nu