« Terug naar het overzicht

Veel zelfstandigen op zoek naar ander bank

Geplaatst op: 11 oktober 2014

Dat blijkt uit een peiling van ZZP Barometer onder zelfstandigen zonder personeel.

Een klein deel van de gepeilde zzp’ers geeft zijn huisbank een onvoldoende vanwege hoge kosten, de weigering om een hypotheek of andere lening te verstrekken, of matige service.

Zzp’ers: overstappen op andere bank

Momenteel is zo’n kwart van de zzp’ers zich aan het oriënteren op een andere bank. En ongeveer 10% van de ondervraagden is zojuist overgestapt.

Bijna de helft van de zelfstandigen is tevreden over zijn huidige bank en 28% vindt het teveel gedoe om over te stappen.

Het combineren van privé en zakelijk is gemeengoed voor de meeste zzp’ers want driekwart bankiert privé en zakelijk bij dezelfde bank.

Een kwart van de ondervraagde zzp’ers weet niet wat ze aan kosten kwijt zijn voor een betaalrekening. Bij degenen die dat wel weten, komt het gemiddelde uit op 5,11 euro per maand.

De hypotheekfabriek

Eén op drie ondernemers wil weg bij de huisbank maar is niet bereid om hier veel voor te betalen. Veel banken maken de overstap naar een andere partij onnodig kostbaar en ingewikkeld. Wij constateren aanzienlijke verschillen in advies en bemiddelingstarieven voor ondernemers t.o.v. particulieren. In sommige gevallen is een ondernemer voor het oversluiten van de hypotheek meer dan € 2.000,- extra kwijt. Bij ons is dat niet het geval, aldus een woordvoerder van De Hypotheekfabriek.

Vast tarief € 999,-

Wij brengen slechts € 999,- in rekening voor zowel particulieren als ook bij zelfstandigen. De aanpak is echter wel verschillend. Wij informeren onze klanten vooraf wat er afwijkend is bij hypotheekaanvragen bij zelfstandigen. Er zijn dus geen onaangename verrassingen achteraf.

 

© 2024 - De Hypotheekfabriek - Realisatie & hosting: Esselink.nu