« Terug naar het overzicht

Twee derde huizenkopers wil onafhankelijk advies

Geplaatst op: 6 januari 2016

Voor onafhankelijk advies gaat 62% van de potentiële kopers van een huis naar een hypotheekadviseur. Zijn aanbeveling en zekerheid over de vaste lasten op de lange termijn bepalen vaak de gekozen hypotheekvorm. Slechts 4% van de consumenten noemt de renteaftrek als meest bepalend voor de vorm. Deze cijfers komen tevoorschijn uit het onderzoek Samenwonen en Hypotheken. Slechts 4% van de consumenten noemt de renteaftrek als meest bepalend voor de vorm. De meeste adviseurs wijzen starters waarschijnlijk juist op de vormen die recht geven op renteaftrek, omdat dit financieel voordeel oplevert.

Maximale hypotheek

Slechts een kwart van de kopers gaat voor een maximale hypotheek. Men verwacht  de kosten op de lange termijn te kunnen dragen met het huidige inkomen of zij verwachten dat hun inkomen de komende jaren nog zal stijgen. Ook zijn kopers bereid de maximale hypotheek af te sluiten voor een droomhuis. Slechts de helft van de kopers neemt de bijkomende kosten, zoals makelaarskosten, hypotheekadvies en notaris- en taxateurskosten, op in de hypotheek die gemaximeerd is tot 102% van de woningwaarde. Een huis moet niet alleen passen qua wensen, ook de hypotheekmogelijkheden moeten duidelijk zijn. Met een analyse en een financieringsvoorbeeld zoals De Hypotheekfabriek gratis en vrijblijvend verstrekt, weet je voor het traject begint wat je kunt lenen, of je de bijkomende kosten wel of niet mee wilt financieren. Uit het onderzoek blijkt dat bij het kopen van een huis de prijsonderhandelingen het spannendst zijn: de helft van de huizenkopers geeft aan de prijsonderhandelingen spannend tot zeer spannend te vinden. Ook de onzekerheid over de hypotheek en het gekozen huis grijpt samenwonenden aan en dit is terecht vind De Hypotheekfabriek. Er wordt veel te gemakkelijk gedacht over het verkrijgen van een hypotheek en men is zich totaal niet bewust wat er allemaal bij komt kijken bij het regelen van een hypotheek. Wij ervaren dit dagelijks.

 

Waarom zelf doen?

Het advies en bemiddelingstraject kost in de meeste gevallen tussen de € 2.000,- en € 3.000,-. Dat dit een grote uitgave is daarvan zijn wij ons bewust. Daar staat tegen over dat u zelf een hypotheek kunt regelen zonder advies waarvoor u € 695,- betaald voor slechts het bemiddelingstraject. Vaak komen daar de kosten voor een overlijdensrisicoverzekering nog los bij en dit kost dan al snel € 200,- extra.

 

Het kan ook anders

De Hypotheekfabriek heeft een uniek concept dat bestaat uit persoonlijk advies en complete begeleiding. De bemiddeling bij de bank van uw keuze en het afsluiten van een overlijdensrisicoverzekering is inbegrepen. U betaalt slechts € 999,-.

 

© 2024 - De Hypotheekfabriek - Realisatie & hosting: Esselink.nu