« Terug naar het overzicht

Stijging hypotheekrente komt tot stilstand

Geplaatst op: 7 november 2018

De voorzichtige stijging die de hypotheekrente sinds half september vertoonde, is alweer tot stilstand gekomen.  Enkele geldverstrekkers kondigen  zelfs al weer renteverlagingen aan.

Nieuwe trend 12 jaar vast

Centraal Beheer voerde forse verlagingen door op de lange rentevaste perioden.  Argenta introduceerde een 12-jaars tarief en lijkt daarmee het succesvolle voorbeeld te volgen van ING, dat in het voorjaar een actietarief voerde op deze ongebruikelijke renteperiode. Hypotrust Comfort voerde op dezelfde renteperiode een flinke verlaging door.

Zware concurrentie

Hiermee willen deze aanbieders de zware concurrentie op 10 jaar vast aangaan. Mogelijk dat de stijging van de hypotheekrente heeft gezorgd voor een toestroom van oversluiters. Sinds 2 weken is de gemiddelde renteperiode in de hypotheekaanvragen plots gedaald, waarschijnlijk vanwege de relatieve toename van vijftigplussers. In de vakpers wordt aangegeven dat het aantal hypotheekaanvragen sinds lange tijd is gestagneerd en dit lijkt een logisch gevolg van de krapte op de woningmarkt.

© 2024 - De Hypotheekfabriek - Realisatie & hosting: Esselink.nu