« Terug naar het overzicht

Stichting Hypotheekleed stopt ermee!

Geplaatst op: 21 februari 2013

Stichting Hypotheekleed wordt opgeheven. De stichting, opgericht om DSB-gedupeerden bij te staan, heeft haar doel bereikt, aldus voorzitter Pieter Lakeman.

Voor DSB-gedupeerden zijn hoge vergoedingen afgedwongen. DSB-hoofdman Dirk Scheringa wilde 26 miljoen euro uitkeren. De curatoren zegden mede onder druk van Hypotheekleed echter circa 500 miljoen euro toe waarvan reeds 180 miljoen euro is uitgekeerd.

Nu het doel van Hypotheekleed is bereikt, heeft het volgens oprichter en voorzitter Pieter Lakeman geen zin meer om in stichtingsverband door te gaan: “Het overgrote deel van onze 3500 donateurs is tevreden met het aanbod dat de curatoren hen deden. Een klein aantal donateurs wil op eigen kosten verder procederen en hoopt zo een nog beter resultaat te bereiken. Maar daar hoeven we niet langer een volledige organisatie voor overeind te houden.”

Lakeman werkte binnen Hypotheekleed samen met de Enschedese advocaat Bert Oude Middendorp. De website van Stichting Hypotheekleed is nog tot 1 maart in de lucht en zal daarna worden stopgezet.

© 2024 - De Hypotheekfabriek - Realisatie & hosting: Esselink.nu