« Terug naar het overzicht

Startersprobleem

Geplaatst op: 5 juli 2016

De woningmarkt trekt aan alle kanten aan, maar voor starters wordt het steeds lastiger om een huis te kopen.
Het aantal afgesloten hypotheken door alleenstaande starters is in het tweede kwartaal van 2016 met maar liefst 28% afgenomen in vergelijking met het tweede kwartaal van vorig jaar. Het aantal samenwonende starters dat een huis kocht, daalde eveneens, met 18 % volgens de hypotheekmonitor.

Strengere wet- en regelgeving, stijgende huizenprijzen waardoor minder kan worden geleend, maken dat het steeds lastiger wordt om een eerste woning te kunnen betalen.

Vooral de flinke prijsstijging van de huizenprijzen als de grote boosdoener. de vastgestelde financieringsnorm van 102% van de marktwaarde van de woning zorgt er voor dat een aspirant koper over aanzienlijk eigen vermogen moet beschikken. Vooral als de advieskosten in veel gevallen meer dan € 2.000,- bedragen.

De hypotheekfabriek
Wij constateren de financieringsproblematiek bij starters ook maar vaak is er voldoende eigen geld beschikbaar om de financieringsbegroting sluitend te maken. Onze vaste tarief van € 999,- draagt daar natuurlijk aan bij. De inleg van het zuurverdiende spaargeld blijft daardoor tot het minimum beperkt.

© 2024 - De Hypotheekfabriek - Realisatie & hosting: Esselink.nu