« Terug naar het overzicht

Starter krijgt op voorhand hypotheektoezegging

Geplaatst op: 19 november 2013

Consumenten die voor het eerst een huis willen kopen, kunnen vanaf nu een hypotheektoezegging aanvragen bij  Nationale-Nederlanden Bank. 

Zo hebben starters van tevoren de garantie dat ze de gewenste hypotheek kunnen krijgen en weten ze ook hoeveel ze kunnen lenen.

Woningzoekers krijgen een certificaat waar op staat dat Nationale Nederlanden hen met zekerheid de hypotheek zal aanbieden. Net als anders wordt er dan onder meer gekeken naar het inkomen en een werkgeversverklaring.

De toezegging is zes maanden geldig, zolang de persoonlijke en financiële situatie van de woningzoeker niet verandert. Zodra de starter een geschikt huis heeft gevonden, kan hij een definitieve offerte aanvragen.

Stress

Wij zien dat starters op de woningmarkt eerst op zoek gaan naar een woning, een bod uitbrengen en vervolgens de financiering op orde willen brengen. Dit brengt een hoop stress met zich mee. De praktijk wijst uit dat niet altijd duidelijk is of starters een hypotheek kunnen krijgen en dus een huis kunnen kopen.

Zonder hypotheektoezegging weten starters veel later in het koopproces of ze daadwerkelijk het verwachte hypotheekbedrag kunnen lenen. Gewone hypotheekoffertes zijn vaak kort geldig. Daarna kunnen consumenten er geen rechten meer aan ontlenen.

Zeker gevoel

Volgens Nationale Nederlanden kunnen starters met het certificaat hun uitgangspositie verstevigen, omdat ze gerichter kunnen zoeken en met een zeker gevoel een bod kunnen doen.

Toch betekent het niet dat starters met een hypotheektoezegging kunnen bieden zonder voorbehoud. Het blijft verstandig om een voorbehoud van financiering op te nemen tijdens het bieden, waarschuwt de bank.

Met een voorbehoud van financiering in de koopovereenkomst, kunnen de bieders nog onder de koop uitkomen als zij hun hypotheek toch niet rond krijgen. Ze moeten dan wel meerdere schriftelijke afwijzingen kunnen laten zien.

Nationale-Nederlanden Bank is een onderdeel van verzekeraar Nationale-Nederlanden.

De Hypotheekfabriek

Wij adviseren en bemiddelen bij het tot stand komen van uw Nationale Nederlanden hypotheek o.b.v. het laagste advies en bemiddelingstarief van Nederland.

U betaalt bij ons slechts € 999,-  

© 2024 - De Hypotheekfabriek - Realisatie & hosting: Esselink.nu