« Terug naar het overzicht

Rente en huizenprijs laag

Geplaatst op: 24 januari 2014

De gemiddelde hypotheekrente was sinds 2011 niet zo laag als nu. Dat meldt onderzoeksbureau Moneyview. De verschillende tarieven zijn de afgelopen jaren aanzienlijk gezakt. Deze ontwikkeling, samen met de lage huizenprijs, maakt een eigen woning nu wel heel betaalbaar.

Uw kansen

Voor starters en huizenbezitters is dit het moment om de woonlasten flink te verlagen.

Door de hypotheek over te sluiten naar een lagere hypotheekrente kunnen huizenbezitters hun woonlasten verlagen.

Voor starters is een eigen woning nu heel betaalbaar. Nu huren steeds duurder wordt, is een eigen woning extra aantrekkelijk.

Ook huizenbezitters die willen verhuizen kunnen nu profiteren van de lage hypotheekrente in combinatie met de lage huizenprijs.

Eerst vergelijken

Uit het onderzoek van Moneyview wordt duidelijk dat het loont om de hypotheekrente te vergelijken. Voor de populaire 10 jaar rentevast hypotheek kunt u nu uitkomen op een tarief van 3,80%. Bij de traditionele grootbanken (Rabobank, ABN AMRO en ING) betaalt u van 4,0% tot 4,20% rente.

Hypotheekrenteverwachting

Wij verwachten dat de hypotheekrente voorlopig op dit lage niveau blijft. Met name in de eurozone worden diverse maatregelen genomen om de economische crisis het hoofd te bieden. Zo wordt de leenrente laag gehouden om de economie te stimuleren. Dit zorgt voor de lage hypotheekrente van dit moment. Zolang de crisis niet voorbij is, blijft de rente op het huidige lage niveau.

De huizenprijs stabiliseert

De verwachting is dat de huizenprijs in 2014 stabiliseert. Dat voorspellen de economen van onder andere Rabobank en ING. Of de prijzen daarna weer gaan stijgen moet nog blijken. Door strengere hypotheekregels kan minder geleend worden. Dit heeft waarschijnlijk een drukkend effect op de huizenprijs.

Financieringsprobleem

Door de verlaging van de leencapaciteit van 105% van de marktwaarde van de woning naar 104% ontstaat een nieuw probleem. Het meefinancieren van de advies en bemiddelingskosten wordt een steeds groter probleem en steeds vaker moet het spaargeld worden aangesproken om de financieringskosten te betalen.

Let dus vooral op de kosten die uw bank of adviseur in rekening brengt. De tarieven variëren enorm en kunnen het verschil uitmaken tussen wel of niet kunnen kopen.

De Hypotheekfabriek

De Hypotheekfabriek is de voordeligste bemiddelaar van Nederland. Onze deskundige adviseurs helpen u razendsnel en bemiddelen namens vele toonaangevende banken zoals, ING, Aegon, Obvion, Florius, Nationale Nederlanden en vele anderen. Het vaste tarief is slechts € 999,- en onze dienstverlening is inclusief uw overlijdensrisicoverzekeringen woonlastenbescherming.

U betaald dus geen extra kosten voor uw overlijdensrisicoverzekering en woonlastenbeschermer.   

© 2024 - De Hypotheekfabriek - Realisatie & hosting: Esselink.nu