« Terug naar het overzicht

Redactie InFinance: Geen vertrouwen in welke bank dan ook

Geplaatst op: 26 maart 2013

Consumenten hebben geen vertrouwen meer in hun eigen bank, ook niet in die van de concurrentie. Animo om over te stappen is er dan ook niet of nauwelijks.

Het vertrouwen onder consumenten in de financiële dienstverlening daalde vorig jaar van 39 naar 33%; het vertrouwen in banken van 44 naar 40%. Volgens de onderzoekers heeft de financiële crisis grote impact gehad op de Nederlandse bankensector. “Het bankenlandschap is veranderd met drie banken met overheidssteun, twee genationaliseerde banken en het verdwijnen van niche spelers DSB en Friesland Bank”. De bankensector wordt gedomineerd door een beperkt aantal spelers, met ING, Rabobank en ABN voorop. Maar ze bieden allemaal dezelfde producten en diensten. “Hierdoor is hun onderscheidend vermogen tot een minimum beperkt. De banken weten de consument niet te interesseren”, aldus de onderzoekers.

Het is dus belangrijk dat de consument zich goed laat voorlichten door onafhankelijke adviesbedrijven zoals De Hypotheekfabriek en niet blindelings naar de voor de hand liggende banken te stappen om zaken te regelen. Het loont de moeite om alle mogelijkheden te onderzoeken en de spreekwoordelijke krenten uit de pap te halen. De onafhankelijk adviseurs van De Hypotheekfabriek helpen u graag bij het zoeken naar alternatieven en kijken ook naar de lange termijn en wat voor consequenties dit kan hebben voor de consument.

© 2024 - De Hypotheekfabriek - Realisatie & hosting: Esselink.nu