« Terug naar het overzicht

Prinses Maxima opent “WEEK VAN HET GELD”

Geplaatst op: 12 november 2012

Het Verbond van Verzekeraars ondersteunt voor de derde keer ‘de Week van het geld’, die door Wijzer in geldzaken wordt georganiseerd. De week wordt door Prinses Máxima geopend.

De Week van het geld is een nationale projectweek voor het basisonderwijs. Door kinderen al jong financieel bewust te maken, wordt de basis gelegd voor financiële zelfredzaamheid op volwassen leeftijd. Immers, jong geleerd is oud gedaan. Het Verbond vindt het belangrijk dat jongeren later een goed begrip hebben van financiële producten en in staat zijn om kritisch een keuze te maken. Dat is hard nodig, aldus het Verbond. “Tweederde van de jongeren heeft weinig tot geen inzicht in financiële producten. Docenten zien dit ook en 90 procent van de docenten in het basisonderwijs geeft aan zich daarvoor verantwoordelijk te voelen, maar er ook weinig tijd voor te kunnen vrijmaken. Om de docent hierbij te ondersteunen organiseert het Verbond niet alleen in de Week van het geld, maar gedurende het gehele schooljaar gastlessen en andere educatieve activiteiten. Parallel hieraan voert het Verbond samen met anderen in de financiële sector een lobby om financiële educatie verankerd te krijgen in de kerndoelen van het onderwijs.”

Op maandag 12 november geeft Prinses Máxima samen met staatssecretaris van Financiën, Frans Weekers de aftrap voor de Week van het geld op de Prins Mauritsschool in Rijswijk. Tal van activiteiten vinden die week plaats. Zo verzorgt donderdag 15 november Richard Weurding van het Verbond van Verzekeraars een Fix je Risk-gastles op basisschool De Vijverhof in Voorburg.

Wijzer in geldzaken is een initiatief van het ministerie van Financiën, waarin partners uit de financiële sector, de overheid, onderwijs-, voorlichtings- en consumentenorganisaties en de we-tenschap samenwerken. Het Verbond van Verzekeraars is vanaf de oprichting een actief en betrokken partner van Wijzer in geldzaken. H.K.H. Prinses Máxima is erevoorzitter van het platform.

© 2024 - De Hypotheekfabriek - Realisatie & hosting: Esselink.nu