« Terug naar het overzicht

Prijzen Overlijdensrisicoverzekering in 6 jaar fors gedaald

Geplaatst op: 5 maart 2013

Overlijdensrisicoverzekeringen kosten nog maar een derde van wat ze 6 jaar geleden kostten. Deze forse premiedalingen zijn onder meer het gevolg van de hogere levensverwachting. Ook digitalisering zorgt voor lagere premies. Toch verklaren deze factoren niet de volledige premieverlaging. Verzekeraars nemen nu onder druk van de sterk toegenomen concurrentie genoegen met veel minder winst. Nieuwe klanten profiteren hier fors van, meldt Independer.nl en De Hypotheekfabriek.

Verzekeraars als Legal & General, ASR Verzekeringen en Reaal Verzekeringen hebben hun premies tot 75% verlaagd. Maar de lagere premies gelden bij de meeste verzekeraars alleen voor nieuwe klanten. En dat betekent dat trouwe klanten nog steeds veel te veel betalen voor hun overlijdensrisicoverzekering. Door over te stappen kunnen zij duizenden en soms wel tienduizenden euro’s aan premie besparen.

Tros Radar heeft maandagavond aan dit onderwerp aandacht besteed. Onderstaande casus kwam daarin aan de orde. Daaruit blijkt wel dat ook bij kleinere verzekerde bedragen overstappen loont. Genoemde besparingen zijn dan ook geen incidenten. Vrijwel iedereen die een overlijdensrisicoverzekering voor 2008 heeft afgesloten, kan besparen door over te stappen. Doordat de tarieven voor mannen en vrouwen gelijk zijn getrokken eind 2012, kunnen mannen meer besparen op een overlijdensrisicoverzekering dan vrouwen.

Een man (1972, niet-roker) heeft in juli 2008 een overlijdensrisicoverzekering afgesloten voor 50.000 euro (gelijkblijvend). De verzekering loopt nog tot juli 2032. Op dit moment betaalt deze meneer bij RVS 18,99 euro per maand. Bij TAF Quantum Leben zou hij voor dezelfde verzekering 6,55 euro per maand betalen. Dat scheelt maandelijks 12,44 euro. Over de resterende looptijd (228 maanden) komt dat neer op een besparing van 2.836 euro. Sluit deze meneer de verzekering van TAF Quantum Leben af via Independer.nl dan kost hem dat nog wel 195 euro bemiddelingskosten. De uiteindelijke besparing komt daarmee uit op 2.641 euro.

Maak snel een premieberekening op de website van De hypotheekfabriek en sta er verstelt van wat u kunt besparen. Het regelen van een overlijdensrisicoverzekering kost bij de hypotheekfabriek slechts 149 euro en is daarmee de voordeligste van Nederland.

© 2024 - De Hypotheekfabriek - Realisatie & hosting: Esselink.nu