« Terug naar het overzicht

Prijzen koopwoningen in mei nog nooit zo hoog geweest

Geplaatst op: 22 juni 2020

Prijzen voor koopwoningen zijn hoger dan ooit.

Prijzen koopwoningen in mei hoger dan ooit; corona nog niet van invloed

Er is niet of slechts zeer gering sprake van invloed van de corona crisis op de huizenprijzen. Het CBS en het kadaster nemen aan dat het gros van de koopovereenkomsten gesloten is voordat het corona virus uitbrak maar dat is volgens De Hypotheekfabriek niet het geval. Sinds de corona uitbraak is het drukker dan ooit. De prijsstijging van koopwoningen in mei is hoger dan in voorgaande maanden, aldus het CBS en het Kadaster die de prijsontwikkeling van bestaande particuliere koopwoningen in Nederland bijhouden. De prijzen lagen in mei hoger dan ooit.

Fors meer woningtransacties  tot in de eerste 5 maanden augustus 2008 en daarna daalden de prijzen van koopwoningen totdat in juni 2013 een dieptepunt werd bereikt. Sindsdien is er weer sprake van een stijgende trend. In mei 2018 was de prijsindex bestaande koopwoningen voor het eerst hoger dan het recordniveau in augustus 2008.

Vertrouwen neemt af?

Of de prijzen van koopwoningen blijven stijgen is de vraag. De corona crisis heeft flinke invloed op het consumentenvertrouwen in de woningmarkt, zo bleek uit recent onderzoek van Vereniging Eigen Huis. In mei sloeg de stemming om van positief naar negatief. De Hypotheekfabriek merkt hier nog niets van en de stroom nieuwe klanten is onverminderd hoog.

© 2024 - De Hypotheekfabriek - Realisatie & hosting: Esselink.nu