« Terug naar het overzicht

Prijs hypotheekadvies in 2014 gestegen

Geplaatst op: 1 juni 2015

De gemiddelde prijs van onafhankelijk hypotheekadvies is in 2014 gestegen naar 2167 euro, nadat deze in 2013 was gedaald naar 2002 euro van 2457 in 2012. Deze cijfers baseert de AFM op het gemiddelde verrichtingentarief voor een alleenstaande starter met een vast arbeidscontract. De prijs van hypotheekadvies is gebaseerd op de informatie die de AFM kreeg van adviseurs.

Volgens de AFM bieden adviseurs in toenemende mate hypotheekadvies aan op basis van een verrichtingentarief en rekenen zij minder op basis van een uurtarief. Een verrichtingentarief is een bedrag dat vooraf tussen de klant en adviseur is overeengekomen. Dit bedrag is niet afhankelijk van het werkelijke aantal uren dat aan het advies is besteed. De gemiddelde prijs voor hypotheekadvies verschilt per provincie. Deze blijkt met 2096 euro het laagst te zijn in Friesland en het hoogst in Noord-Brabant (2205 euro). De prijzen voor hypotheekadvies liggen, ook binnen de provincies, over het algemeen dicht bij elkaar.

Dat het ook voor veel minder kan, dat bewijst De Hypotheekfabriek met het vaste verrichtingentarief van slechts € 999,-. De Hypotheekfabriek biedt een persoonlijk advies, de complete bemiddeling en het afsluiten van de hypotheek inclusief een overlijdensrisicoverzekering.

Goedkoop is vaak duurkoop!

U hoeft ons niet te geloven maar kijk eens op de onafhankelijke vergelijkingswebsites zoals www.advieskeuze.nl en www.independer.nl.

© 2024 - De Hypotheekfabriek - Realisatie & hosting: Esselink.nu