« Terug naar het overzicht

Ook De hypotheekfabriek ziet bodem in woningmarkt

Geplaatst op: 5 juni 2013

 

Economen  verwachten dat een bodem voor de Nederlandse woningmarkt in zicht is. Volgend jaar zouden de huizenprijzen al kunnen gaan stabiliseren. Dit meldt De Hypotheekfabriek vandaag op de website.

In april sprak de CPB-directeur  al de verwachting uit dat de huizenprijzen volgend jaar of het jaar daarna gaan stijgen. Volgens hem  is er onderliggend in de Nederlandse markt nog steeds een tekort aan woningen.

De Hypotheekfabriek  ziet vooral een verbetering doordat de daling van de woningverkopen vrijwel tot stilstand is gekomen en ook het tempo van de prijsdalingen is afgezwakt.

In februari en maart namen de verkoopprijzen toe met respectievelijk 1,2 en 0,1 procent, volgens cijfers van het CBS. Daarentegen daalden de prijzen wel weer met 1,4 procent in april.

Starters

De analisten halen verder aan dat koopwoningen, gecorrigeerd voor inflatie, gemiddeld 30 procent goedkoper zijn geworden sinds het begin van de crisis. Starters op de woningmarkt zouden nu “meer woning” kunnen kopen dan voor 2008.

Er zijn wel risico’s voor een eventueel herstel. De economie blijft voortkwakkelen en de oplopende werkloosheid is ook niet goed voor de woningmarkt.

© 2024 - De Hypotheekfabriek - Realisatie & hosting: Esselink.nu