« Terug naar het overzicht

Onafhankelijke adviseur aan de leiding bij hypotheken

Geplaatst op: 11 april 2014

Het onafhankelijke intermediair heeft nog steeds de voorkeur bij de meerderheid van de hypotheekafsluiters. De meeste ondervraagden denken dat de dienstverlening bij een bank gratis is.

Dat blijkt uit onderzoek van ING. Ruim de helft van de koopwoningbezitters geeft aan een hypotheek afgesloten te hebben via een onafhankelijke tussenpersoon en 45% heeft deze direct bij een bank ondergebracht.

De belangrijkste redenen van koopwoningbezitters om voor een tussenpersoon te kiezen zijn onafhankelijk advies (44%), deskundigheid (43%) en betrouwbaarheid (37%). De koopwoningbezitters die rechtstreeks voor de bank kiezen doen dit omdat zij al jaren klant zijn (41%) en vanwege de betrouwbaarheid (32%).

Bij ING wordt ruim 70% van de hypotheken via het onafhankelijke intermediair gesloten. Voor ING is en blijft het intermediaire kanaal ontzettend belangrijk.

Bij verhuizing, echtscheiding, veranderende gezinssituatie of het verhogen van de hypotheek is het afsluitkanaal meestal het eerste aanspreekpunt. Bij betalingsproblemen en tussentijds aflossen nemen starters en koopwoningbezitters verhoudingsgewijs juist vaker direct contact op met de bank, ook als de hypotheek via het onafhankelijke intermediair wordt gesloten.

Een groter aandeel koopwoningbezitters en starters verwacht vaker een vergoeding te moeten betalen bij een tussenpersoon (44%) dan bij een bank (28%). De meeste ondervraagden denken dat dit bij een bank onder de service (43%) en zorgplicht (15%) valt en dus gratis is, wat echter niet het geval is.

De Hypotheekfabriek

Wij zijn volledig onafhankelijk en ING maakt deel uit van ons assortiment. Wij bieden onze klanten dezelfde ING hypotheek met dezelfde rentepercentages en voorwaarden. Echter, de prijs die de klant voor het afsluiten van een ING hypotheek betaald is bij ons extreem veel lager dan rechtstreeks bij ING zelf.

De klant betaalt bij ons slechts € 999,- voor het persoonlijk advies en bemiddeling terwijl de klant voor dezelfde hypotheek een bedrag van € 2.150,- moet betalen indien dit rechtstreeks bij de bank geschiedt.

Overigens is dit niet alleen bij ING het geval maar bij alle banken waar u rechtstreeks uw hypotheek regelt. Het loont dus om bij ons te informeren, aldus een woordvoerder van De Hypotheekfabriek.

© 2024 - De Hypotheekfabriek - Realisatie & hosting: Esselink.nu