« Terug naar het overzicht

Nieuwe hypotheekservice Independer

Geplaatst op: 15 juli 2014

Bezoekers van de Hypotheekadviesvergelijker van Independer kunnen betere voorselecties maken bij vergelijkingen van adviseurs. Mensen die een breed hypotheekaanbod willen kunnen nu kiezen om bank- en verzekeringsadviseurs vooraf weg te filteren uit hun zoekresultaat.

Ook kan de bezoeker nu vooraf aangeven of hij gebruik wil maken van tussenpersonen die uitsluitend telefonisch advies geven. Met de introductie van twee nieuwe zoekfilters in de module “Zoek Adviseur” maakt Independer het bezoekers gemakkelijker om de best passende hypotheekadviseur te vinden.

De nieuwe filters bieden selectiemogelijkheden voor het type adviseur en voor de manier waarop het advies wordt gegeven. Een van de filters laat de gebruiker vooraf selecteren op:

-1- Hypotheekadviseurs van banken en verzekeraars

-2- Onafhankelijke adviseurs

-3- Het andere filter selecteert op het type adviseur.

Independer vindt het belangrijk dat mensen weten dat er verschil is tussen het advies van een bank of verzekeraar en dat van een onafhankelijk tussenpersoon. Bank- of verzekeringsadviseurs hanteren vaak lagere adviestarieven dan een onafhankelijk tussenpersoon, maar hun aanbod beperkt zich bijna altijd tot producten van hun eigen bedrijf.

De klant krijgt dus geen advies over producten van andere hypotheekbanken, die misschien wel beter bij hem passen. Een onafhankelijk adviseur berekent vaak een wat hoger gesprekstarief. Maar omdat hij niet vastzit aan één partij, is zijn productaanbod veel breder. De klant heeft hierdoor ruimere keuze voor een passende hypotheek dan bij een bank of verzekeringsadviseur.

Klant is koning

“Vanaf het moment dat het provisieverbod is ingegaan, hebben we gezien dat veel hypotheekadviseurs andere bedieningsconcepten inzetten, zoals adviesgesprekken via de webcam”, aldus Joop Cohen, manager bancaire producten van Independer. “Maar we merkten dat klanten niet altijd op die vernieuwende concepten zitten te wachten. Daarom stellen we voortaan extra vragen op de site. Zo krijgen bezoekers direct de adviseurs te zien die advies bieden op de manier die de bij de bezoeker past.

Independer probeert haar vergelijkingen zo gemakkelijk mogelijk te maken voor haar bezoekers. We blijven in deze snel veranderende markt werken aan een vergelijking waarbij al deze verschillen rondom hypotheekadviseurs en -advies voor de consument in kaart worden gebracht. Wij zijn dan ook verheugd dat dagelijks zo’n 1100 consumenten onze site gebruiken om een kwalitatief goede maar ook voordelige hypotheekadviseur te vinden.”

© 2024 - De Hypotheekfabriek - Realisatie & hosting: Esselink.nu