« Terug naar het overzicht

Nieuw record hypotheekaanvragen

Geplaatst op: 3 december 2013

Het aantal hypotheekaanvragen voor de financiering van nieuwe woningen heeft in november een nieuw maandrecord bereikt. 

Het Hypotheken Data Netwerk (HDN) signaleerde afgelopen maand bijna 17.500 aanvragen. De organisatie maakte dat dinsdag bekend.

Het vorige maandrecord dateert van oktober, toen ruim 16.000 hypotheekaanvragen via HDN zijn verzonden. Het netwerk regelt het elektronisch verkeer tussen adviseurs en aanbieders en registreert circa 65 procent van alle hypotheekaanvragen.

De organisatie ziet sinds juni het aantal aanvragen op jaarbasis groeien. Volgens  HDN is het stijgend aantal aanvragen een aanwijzing dat de huizenmarkt zich voorzichtig aan het herstellen is.

Hypotheekaanvragen

Tot en met november zijn er circa 138.000 hypotheekaanvragen via HDN verzonden. Dat is vergelijkbaar met 2012. ”Toen stond de teller tot en met november op ongeveer 140.000. Dit jaar kent wel een grilliger verloop. Sinds afgelopen zomer trekken de hypotheekaanvragen echt aan.

De Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) stelde onlangs al vast dat het vertrouwen in de woningmarkt terugkeert. Door de lage hypotheekrente en de flink gedaalde prijzen zijn huizen een stuk betaalbaarder geworden.

© 2024 - De Hypotheekfabriek - Realisatie & hosting: Esselink.nu