« Terug naar het overzicht

Nederlanders zijn minder zuinig

Geplaatst op: 16 september 2014

Nederlanders hebben het afgelopen jaar minder zuinig aan gedaan dan het jaar daarvoor. Desondanks zeggen vier op de tien consumenten dat rondkomen nog maar net lukt.

Ruim 10% komt aan het einde van de maand geld tekort. Dat blijkt dinsdag uit een peiling in opdracht van de NOS.

Driekwart van de ondervraagden heeft afgelopen jaar de hand op de knip gehouden, vorig jaar was dat percentage groter. Vooral op etentjes, kleding en vakanties werd bezuinigd.

Een op de tien ondervraagden zegt zijn baan te hebben verloren als gevolg van de crisis, een op de zes denkt dat zijn baan op het spel staat.

Wonen

Wij constateren een toenemend consumentenvertrouwen als het gaat om het aankopen van woningen en zien voor het eerst in lange tijd dat zelfs de doorstroommarkt weer op gang komt. De verkooptijd van woningen in het starters segment loopt terug en in sommige gevallen wordt er inmiddels bovene de vraagprijs aangekocht.

Financieren

We zien tevens dat er steeds meer spaargeld wordt ingelegd om een woning te financieren en er is duidelijk te merken dat in de tijden van crisis behoorlijk gespaard is. Geldverstrekkers maken een begin met het uitbreiden van het aanbond in financieringspercentages waardoor het interessanter gaat worden om spaargeld in te leggen om de hypothecaire leensom te verlagen, aldus een woordvoerder van De hypotheekfabriek.

 

© 2024 - De Hypotheekfabriek - Realisatie & hosting: Esselink.nu