« Terug naar het overzicht

Meer tijd voor omzetten en repareren hypotheek!

Geplaatst op: 8 december 2012

Huizenbezitters krijgen meer tijd om hun bestaande aflossingsvrije hypotheek om te zetten in een spaar- of beleggingshypotheek. De termijn wordt verlengd tot 1 april volgend jaar. Minister Stef Blok (Wonen en Rijksdienst) heeft dat vrijdag aan de Eerste Kamer laten weten in antwoord op vragen die hem daarover eerder waren gesteld.

Aanvankelijk konden aflossingsvrije hypotheken nog tot en met 31 december worden omgezet. De Vereniging Eigen Huis (VEH), die had aangedrongen op een langere termijn, is blij dat de overgangstermijn met zo’n 3 maanden is verlengd.

„De toeloop bij de banken was te groot om alle aanvragen voor die tijd te kunnen afhandelen”, zegt een woordvoerder van VEH, die benadrukt dat overstappen niet verplicht is. „Deze regeling is vooral bedoeld voor mensen die hun hypotheekschuld nu alsnog willen gaan aflossen omdat ze zich zorgen maken over hun risico, bijvoorbeeld omdat hun huis minder waard is dan hun hypotheek.”

VEH pleitte eigenlijk voor een termijn tot 1 juni, maar is nu al lang blij dat de minister de datum heeft aangepast. „3 maanden vind ik lang genoeg”, stelde minister Blok vrijdag op een persconferentie.

Toeloop van klanten

De Hypotheekfabriek, de voordeligste hypotheekbemiddelaar,  is ook verheugd over het besluit. „Wij hebben een toeloop van klanten die hun hypotheek willen omzetten, repareren of een nieuwe willen. De verlenging biedt ruimte de klanten te helpen en is de druk niet meer zo groot zodat consumenten de aanbieders kunnen vergelijken”, aldus een woordvoerder.

De hypotheekfabriek verwacht dat door de verlenging opnieuw veel klanten zich zullen melden. De Hypotheekfabriek past volgende week op de website de informatie over het onderwerp aan en zal zich maximaal inspannen om klanten tijdig van dienst te zijn, zei een woordvoerder.

 

© 2024 - De Hypotheekfabriek - Realisatie & hosting: Esselink.nu