« Terug naar het overzicht

Meer spaargeld in eigen woning

Geplaatst op: 7 juni 2013

Een op de vijf consumenten wil dit jaar spaargeld investeren in eigen woning, zo blijkt uit een marketing onderzoek, uitgevoerd onder ruim 500 consumenten.

Consumenten houden de hand op de knip. Dit jaar staat er zestien miljard meer op de spaarrekeningen dan vorig jaar. Veel van dat spaargeld wordt besteed aan geplande onderhoudswerkzaamheden, maar ook in verbetering van de woning.

Door de vastgelopen woningmarkt is verhuizen vaak lastig en met bijvoorbeeld een dakkapel kan de gewenste extra ruimte en wooncomfort snel worden gerealiseerd. Dat is bovendien goedkoper dan een verhuizing. “Wij merken een toename van woningrenovaties. De consument wil investeren in de huidige woning als een grotere woning buiten bereik ligt. Een investering voor meer leefruimte nu met oog op waardevermeerdering van de woning in de toekomst, is een interessante optie”, aldus een woordvoerder.

Opvallend is de keuze voor duurzame kwaliteitsproducten van specialisten. Liever in één keer goed tegen hogere kosten. “Het gaat niet alléén om goede materialen maar ook om de juiste toepassing ervan. Productie en plaatsing door vakmensen. De consument is zich meer bewust dat zijn spaargeld maar één keer kan worden besteed en stelt logischer wijs kwaliteitseisen aan het product.”

© 2024 - De Hypotheekfabriek - Realisatie & hosting: Esselink.nu