« Terug naar het overzicht

Meer renovaties door lagere BTW

Geplaatst op: 4 april 2013

Dankzij de verlaagde BTW voor renovatiewerkzaamheden gaan het komend jaar bijna 300.000 huishoudens hun woning renoveren, hoewel ze dit aanvankelijk niet van plan waren. Dat is ongeveer 4 procent van de huishoudens.

Dat blijkt uit een onderzoek van WoonKennis, de marktinformatieleverancier van de woon-, doe-het-zelf- en huizenbranche. Nog eens 22% van de huishoudens met renovatieplannen gaat door de BTW-verlaging minder zelf klussen en meer professionals inschakelen. De allround klusjesman, schilder en timmerman zijn populair. Vooral de badkamer, woonkamer en keuken worden onder handen genomen en het gemiddelde budget is ruim €5000.

Btw-verlaging

De Btw-verlaging is onderdeel van het woningmarktakkoord dat het kabinet met een deel van de oppositie heeft gesloten. De BTW voor renovatie- en herstelwerkzaamheden is verlaagd van 21% naar 6% voor werkzaamheden die zijn afgerond op of na 1 maart 2013 en vóór 1 maart 2014. Het lage tarief geldt als de woning ouder is dan 2 jaar. Het geldt voor renovatie en herstel, schilderen, stukadoren, behangen en schoonmaken.

Volgens een medewerker van De Hypotheekfabriek worden veel verbouwingswerkzaamheden gefinancierd vanaf de spaarrekening van consumenten en zien wij weinig tot geen belangstelling voor hypotheekaanpassingen. De hoge advies en bemiddelingskosten die doorgaans gevraagd worden door banken hebben een afschrikkend effect. Ondanks het feit dat consumenten bij De Hypotheekfabriek het voordeligst uit zijn, adviseren wij onze klanten vaak om kleine verbouwing zelf te bekostigen.

Kleine hypotheek, kleine prijs?

Helaas worden steeds meer consumenten worden geconfronteerd met advies en bemiddelingskosten nu het provisieverbod per 1 januari 2013 zijn intreden gaat nemen. Veel geldverstrekkers en tussenpersonen zijn overgestapt op de nieuwe beloningsstructuren en presenteren u de rekening.

Hierbij wordt weinig tot geen rekening gehouden met de hoogte van de hypotheeksom en de complexheid van het benodigde advies. Veel consumenten weten hoe de nieuwe hypotheek er uit moet gaan zien of hoeveel er bij geleend moet worden om de verbouwingen te realiseren. Helaas wordt hier door geldverstrekkers en tussenpersonen geen rekening mee gehouden en betaald u de hoofdprijs.

De Hypotheekfabriek houdt hier wel rekening mee.

Heeft u bijvoorbeeld een kleine hypotheek van € 200.000,- of minder dan is het absurd om hier € 1.750,- of meer aan advies en bemiddelingskosten te moeten betalen.

De Hypotheekfabriek bied uitkomst.

Wij brengen u slechts € 999,- in rekening voor het totaal concept.

U krijgt hiervoor een objectief, persoonlijk, transparant en betrouwbaar advies inclusief één of meerdere overlijdensrisicoverzekeringen en indien gewenst, zijn de   woonlastverzekering(en) ook onderdeel van ons unieke concept.

Zo voordelig, hoe kan dit?

De hypotheekfabriek kenmerkt zich door een zeer efficiënte, transparante, en persoonlijke werkwijze. Wij brengen vooraf duidelijk en GRATIS uw mogelijkheden in kaart zodat u razendsnel weet waar u aan toe bent.

Ons credo is eenvoudig maar waar: Dezelfde hypotheek voor een veel lagere prijs!

Laat u vrijblijvend informeren door onze experts.

© 2024 - De Hypotheekfabriek - Realisatie & hosting: Esselink.nu