« Terug naar het overzicht

MEER ANIMO VOOR AFLOSSEN AFLOSSINGSVRIJE HYPOTHEEK

Geplaatst op: 23 augustus 2013

Ruim één op de vijf huizenbezitters met een hypotheek boven de 75.000 euro overweegt om nu af te gaan lossen op de aflossingsvrije delen van de hypotheek. Als belangrijkste redenen noemen zij het rendement op sparen en het terugbrengen van een mogelijke (rest)schuld aan het einde van de looptijd van de hypotheek. Veertig procent van de huizenbezitters twijfelt tussen sparen of aflossen. Dit blijkt uit onderzoek van TNS NIPO in opdracht van ING.

Uit het onderzoek blijkt verder dat bijna de helft van de huizenbezitters het aflossingsvrije leningdeel in de toekomst denkt af te lossen uit de overwaarde bij verkoop van de woning. Een derde denkt de lening af te lossen uit eigen vermogen, 15 procent wil aflossen uit het maandelijkse inkomen en 9 procent rekent in de toekomst op een erfenis. Vier op de tien ondervraagden vindt de overwegingen rondom aflossen moeilijk.

Dennis Noordervliet, directeur Marketing Hypotheken: “ING wil met passende oplossingen als de Hypotheek Stresstest en de Afloswijzer haar klanten inzicht bieden en haar betrokkenheid tonen bij wat er bij huizenbezitters en in de Nederlandse samenleving speelt. De Afloswijzer werkt heel eenvoudig. Op ing.nl vullen bezoekers anoniem enkele hypotheek- en spaargegevens in. Ook geven zij aan hoeveel zij overwegen af te lossen. Op basis daarvan zien ze direct of het voordeliger is om af te lossen of om verder te sparen. Als de keuze valt op aflossen dan kan dit periodiek met een vast bedrag of via een eenmalige storting. Daarnaast kunnen klanten kiezen om een hypotheekdeel om te zetten naar een annuïteiten- of lineaire hypotheek.”

© 2024 - De Hypotheekfabriek - Realisatie & hosting: Esselink.nu