« Terug naar het overzicht

Lokale Rabobanken nemen afscheid van het intermediair

Geplaatst op: 14 december 2012

Door heel het land nemen lokale Rabobanken op korte termijn afscheid van het intermediair. De banken hanteren daarbij verschillende redenen met de nieuwe kapitaal- en toezichtseisen als grootste gemene deler. Rabobank Nederland bevestigt de stap van de lokale banken, maar ontkent dat daar centrale sturing achter zit.

Binnen Rabobank is Obvion op hypotheekgebied steeds nadrukkelijker het intermediairslabel. Er is sprake van meer concurrentie op hypotheekgebied. Op het platteland heeft Rabobank van oudsher een sterkere marktpositie en is dit in de steden steeds meer aan het verliezen.

De hypotheekfabriek is één van de streng geselecteerde zakenpartners van Obvion en verbaasd zich over het besluit van de Rabobank. In het kader van de steeds grotere behoefte aan transparantie en vooral duidelijkheid in advisering, kan er volgens De Hypotheekfabriek geen sprake zijn van objectief advies als de Rabobank zich beperkt tot verkoop van uitsluitend eigen producten. Hoe kan de consument objectief worden voorgelicht of het “advies” van de verkoper van de Rabobank het juiste is zonder te vergelijken met alternatieven van andere aanbieders.

De rol van intermediairs wordt hierdoor steeds groter doordat deze wel de mogelijk biedt om producten te vergelijken van meerdere aanbieders. Dit komt de objectiviteit en transparantie alleen maar ten goede.

Rabobank klanten doen er dus goed aan om zich breder te oriënteren.

 

© 2024 - De Hypotheekfabriek - Realisatie & hosting: Esselink.nu