« Terug naar het overzicht

Kwart huizenkopers gaat voor maximale hypotheek

Geplaatst op: 5 januari 2016
Een kwart van de huizenkopers kiest voor een maximale hypotheek. Dit blijkt uit een onderzoek onder huizenkopers.
De kopers die een maximale hypotheek aandurven doen dat meestal in de veronderstelling dat ze de kosten op de lange termijn kunnen dragen met het huidige inkomen of in de verwachting dat dit inkomen de komende jaren nog zal stijgen. Ook zijn er kopers die alleen zo kans zien hun droomhuis te kopen.
De meeste kopers sluiten echter geen maximale hypotheek af om diverse redenen.
Spannend!
Gevraagd naar wat nu de meeste stress oplevert, noemen huizenkopers de prijsonderhandelingen.
Ouders zijn de belangrijkste adviseurs en verder zoeken de potentiele huizenkopers zelf informatie via internet of adviseur. Opvallend is dat één op de vijf respondenten aangeeft geen advies in te winnen en alles zelf te doen.
Bij De Hypotheekfabriek zien we het aantal van teleurgestelde klanten toennemen die aanvankelijk dachten “het zelf wel even te regelen” De materie rondom het krijgen van een hypotheek valt in de praktijk vaak vies tegen.
Daarnaast is de keuze voor de geldverstrekker mede bepalend of het aankooptraject en het krijgen van een hypotheek een relaxte of een stressvolle periode wordt. Bij het zelf regelen van een hypotheek wordt er vaak alleen maar gekeken naar het rentepercentage, de advieskosten en minder naar de voorwaarden. Wij kijken hier naar natuurlijk ook naar maar wijzen onze klanten ook op de voor-en nadelen van een geldverstrekker. De prijs van het advies is bij De Hypotheekfabriek nooit een spelbreker want we zijn gewoonweg de goedkoopste.
© 2024 - De Hypotheekfabriek - Realisatie & hosting: Esselink.nu