« Terug naar het overzicht

Knab-spaarrekening rendeert nauwelijks

Geplaatst op: 1 oktober 2012

Vergelijkingssite Spaarrente.nl heeft becijferd dat sparen bij de onlangs actief geworden bank Knab alleen rendabel is voor mensen die jaarlijks minimaal € 7.200 opzij kunnen zetten. De verplicht te sluiten betaalrekening drukt het rendement fors.

De betaalrekening kost € 180 per jaar. Bij een spaarrente van 2,5% worden die kosten pas terugverdiend bij een inleg van € 7.200. “Wie € 10.000 spaart in een jaar houdt hier nadat de rente is bijgeschreven en de kosten van de betaalrekening er vanaf zijn getrokken, € 70 aan over. Een rendement van 0,70%”, zo rekent Spaarrente.nl verder. “Dat is dus nog niet eens een derde van de beloofde rente van 2,5%. En dan hebben we nog iets eens de inflatie meegeteld.”

Directeur service en innovatie Marcel Kalse van Knab wijst op de andere diensten die de bank levert: “Je moet bij ons kijken naar het totaalpakket. Wij rekenen een fee van € 15 per maand, maar daarvoor krijgt de klant een totaalpakket aan producten en services, de spaarrekening is daar slechts een klein onderdeel van.” Door de maandfee hoeft Knab geen kosten te versleutelen in producten en diensten, stelt Kalse. “Voor de klant is bij ons dus volstrekt helder wat hij betaalt. En krijgt hij altijd adviezen die zijn afgestemd op het belang van de klant en niet op het belang van de bank.”

 

© 2024 - De Hypotheekfabriek - Realisatie & hosting: Esselink.nu