« Terug naar het overzicht

Interpolis: ‘Beter sparen dan aanvullend verzekeren’

Geplaatst op: 8 oktober 2012

Consumenten kunnen beter geld opzij zetten dan het te besteden aan een dure overbodige tandartspolis of aanvullende zorgverzekering. Opmerkelijk is dat de oproep komt vanuit verzekeraar Interpolis.

Interpolis roept verzekerden op kritischer te kijken naar hun aanvullende zorgverzekeringen. De verzekeraar gaat in samenwerking met de Rabobank mensen helpen kiezen tussen sparen of verzekeren.

Volgens Interpolis zijn we oververzekerd. Maar liefst 88 procent van de Nederlanders heeft een aanvullende zorgpolis, blijkt uit onderzoek van de Nederlandse Zorgautoriteit. Veel mensen hebben echter geen idee wat de polisvoorwaarden zijn, wat een fysiobehandeling kost en of de premie in verhouding staat tot wat wordt vergoed.

Nu huishoudens steeds minder te besteden hebben en de zorgpremies blijven stijgen, wil Interpolis consumenten bewuster maken van hun zorguitgaven en van wat ze zelf kunnen doen om geld te besparen. Verzeker daarom alleen wat echt nodig is en zet het bedrag dat je overhoudt op een spaarrekening, is het devies van Interpolis.

Zowel de Consumentenbond als vergelijkingssite Independer reageert positief op de oproep.

© 2024 - De Hypotheekfabriek - Realisatie & hosting: Esselink.nu