« Terug naar het overzicht

ING: Vertrouwen in woningmarkt springt omhoog

Geplaatst op: 20 juni 2013

Het vertrouwen in de Nederlandse woningmarkt is volgens onderzoek van ING het afgelopen kwartaal met 20 punten gestegen tot 102. De bank spreekt van de grootste stijging sinds de start van het onderzoek in 2006. Zowel koopwoningbezitters als starters verwachten dat er de komende periode meer huizen worden verkocht.

Vooral het optimisme over het aantal huizen dat zal worden verkocht is bij beide groepen toegenomen. Een op de vijf verwacht nu een stijging van de huizenprijzen. Volgens Dennis Noordervliet, directeur Marketing Hypotheken ING, is het “bemoedigend dat zowel koopwoningbezitters als starters meer vertrouwen hebben in de woningmarkt”. Ruim twee derde van de starters is positief over de ontwikkeling van de huizenprijzen en vindt de huidige periode gunstig voor de aanschaf van een huis. Ook ruim de helft van de koopwoningbezitters denkt hier zo over.

Bijna drie op de vier woningbezitters maken zich geen zorgen over de huidige situatie op de woningmarkt als het gaat over de waarde van hun woning in relatie tot hun hypotheek. Ruim een kwart maakt zich hier een klein beetje zorgen over.

© 2024 - De Hypotheekfabriek - Realisatie & hosting: Esselink.nu