« Terug naar het overzicht

ING: Een derde huiseigenaren dient meer af te lossen

Geplaatst op: 7 maart 2013

Van de woningbezitters in Nederland staat 65 procent er financieel voldoende tot zeer goed voor. Een derde doet er goed aan de financiële situatie nader te bekijken en bijvoorbeeld te starten met aflossen of meer tussentijds aflossen. Bij 3 procent van de woningbezitters is aandacht voor de hypotheek en financiën echt noodzakelijk. Dit blijkt uit een analyse van de resultaten van de ING Hypotheek Stresstest.

Met de stresstest kunnen woningbezitters snel inzicht krijgen in hun persoonlijke hypotheeksituatie. De test werd de afgelopen vijf weken bijna 45.000 keer ingevuld. Meer dan de helft (56 procent) van de deelnemers geeft aan een hypotheek van de ING te hebben. Ruim 70 procent van de huizenbezitters die de test hebben ingevuld, geven aan te willen weten hoe zij ervoor staan met de hypotheek.

Elf procent maakt zich wel eens zorgen over het betalen van de hypotheek maandlasten, 16 procent maakt zich wel eens zorgen over een mogelijke restschuld bij verkoop van de woning in de toekomst en één procent maakt zich zorgen vanwege het bezit van twee huizen.

Drie op de tienhuizenbezitters is van plan om binnen nu en drie jaar (misschien) te verhuizen. Van de woningbezitters verwacht 63 procent dat zijn inkomen de komende jaren gelijk zal blijven en 10 procent verwacht een stijging van het inkomen. Twee derde houdt maandelijks geld over en driekwart van de huizenbezitters heeft een financiële buffer die hoger ligt dan de Nibud-norm van 3.550 euro.

© 2024 - De Hypotheekfabriek - Realisatie & hosting: Esselink.nu