« Terug naar het overzicht

Ik bezit een woekerpolis, wat kan ik doen?

Geplaatst op: 22 oktober 2012

Wanneer u in het bezit bent van een woekerpolis, is het erg verstandig om actie te ondernemen en advies te zoeken over uw financiële situatie bij uw adviseur. Een beleggingsverzekering levert immers niet altijd op wat in het verleden is voorgespiegeld. Hoe eerder u actie onderneemt, des te langer is er de tijd om extra vermogen op te bouwen. Dit is zeker belangrijk wanneer u een beleggingsverzekering hebt om uw hypotheek mee af te lossen of om in uw pensioen te voorzien.

Onlangs (12 oktober jl.) heeft de Autoriteit Financiële Markten (AFM) een stappenplan voor financieel adviseurs naar buiten heeft gebracht. Financieel adviseurs die hun klanten willen helpen met de mogelijke financiële gevolgen van beleggingsverzekeringen kunnen met ingang van die datum gebruik maken van een stappenplan dat de AFM heeft ontwikkeld. Het is een hulpmiddel om in het belang van de klant te komen tot een goede oplossing voor klanten die door hun beleggingsverzekering gaten oplopen in hun financiële planning.

Conclusie

Beleggingsverzekeringen leveren vaak niet op wat is voorgespiegeld. Veel financiële instellingen hebben hiervoor een vergoeding beloofd. De ervaring tot nu toe leert dat deze vergoeding minimaal is. Het is daarom verstandig met uw adviseur contact op te nemen om te komen tot oplossingen voor de financiële gaten die zijn ontstaan.

© 2024 - De Hypotheekfabriek - Realisatie & hosting: Esselink.nu