« Terug naar het overzicht

Hypotheekrente steeds lager

Geplaatst op: 5 juli 2014

De hypotheek rente is in 10 jaar tijd niet zo laag geweest als nu. De rente voor een hypotheek met een rentevast periode van 5 jaar is nu 2.9 %.  Maar is de rente op zijn laagste punt of kan deze nog lager?

Goed nieuws voor starters

De lage rente is in ieder geval goed nieuws voor de starters op de woningmarkt. Zij profiteren van deze lage rentes en lage koopprijzen.

Oversluiten?

Voor mensen met een lopende rentevast periode is het niet altijd interessant om over te sluiten naar een lagere rente. De lage rente voor een nieuwe lening levert natuurlijk wel voordeel op maar er moeten ook kosten gemaakt worden voor het openbreken van het bestaande rentecontract. Allereerst is er de eventuele boeterente die betaald moet worden. En hoe groter het verschil met de lopende rente en de huidige rente, des te groter is de boete. Daarnaast maakt men kosten voor een nieuwe hypotheek als men naar een andere bank gaat. Denk aan de advieskosten en de kosten voor de notaris. Veel mensen kunnen niet eens iversluiten. De waarde van de woning is zo hard gedaald dat de hypotheek onder water staat. En tot slot zijn de leenmogelijkheden flink beperkt. Wie nu met het zelfde salaris wil oversluiten kan veel minder lenen dan voorheen.

Advies?

Laat u goed informeren door een erkend hypotheekadviseur.

De Hypotheekfabriek is expert in het beoordelen en adviseren van uw kansen en mogelijkheden. Dat dit advies niet de hoofdprijs hoeft te kosten is inmiddels wel bekend. De Hypotheekfabriek brengt slechts € 249,- in rekening voor de adviesfase. U ontvangt hiervoor een persoonlijk adviesgesprek en een adviesrapport. U weet dan snel waar u aan toe bent.

 

© 2023 - De Hypotheekfabriek - Realisatie & hosting: Esselink.nu